η οποία βεβήλωσε θρησκευτική εικόνα που απεικονίζει τον Σοβιετικό ηγέτη Ιωσήφ Στάλιν, μια πράξη η οποία είχε προκαλέσει μεγάλες διαμαρτυρίες στην πρωτεύουσα Τιφλίδα, μετέδωσαν σήμερα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Η Ένωση Νέων Δικηγόρων της Γεωργίας, η οποία έχει αναλάβει την υπεράσπιση της γυναίκας, της Νάτα Περάντζε, δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί άμεσα σε τηλεφωνική κλήση, αλλά δήλωσε στο γεωργιανό πρακτορείο ειδήσεων InterPressNews ότι η εν λόγω γυναίκα φυλακίσθηκε με κατηγορίες χουλιγκανισμού, που συνιστά διοικητικό αδίκημα.
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο δεν ανέφερε ποια γραμμή υιοθέτησαν οι δικηγόροι που ανέλαβαν την υπεράσπισή της.
Στα μέσα Ιανουαρίου είχε πραγματοποιηθεί διαδήλωση με τη συμμετοχή χιλιάδων Γεωργιανών που ζητούσαν να τιμωρηθεί αυστηρά η Περάντζε, η οποία είχε κατηγορηθεί ότι έριξε μπλε μπογιά στην εικόνα που είχε τοποθετηθεί στον ναό της Αγίας Τριάδας στην Τιφλίδα, σε μια πράξη διαμαρτυρίας.
Ένα πλευρικό πλαίσιο της εικόνας περιλαμβάνει μια απεικόνιση του γεννημένου στη Γεωργία, Ιωσήφ Στάλιν -ενός δηλωμένου άθεου που κατέστειλε βίαια τη θρησκεία σε ολόκληρη τη Σοβιετική Ένωση- να ευλογείται από την Αγία Ματρώνα της Μόσχας, μια Ρωσίδα ορθόδοξη αγία, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Ακτιβιστές και πιστοί της Ορθόδοξης Εκκλησίας όπως και ακροδεξιές ομάδες ζητούν η Περάντζε να διωχθεί ποινικά και να φυλακισθεί επειδή όπως λένε προέβη σε μια πράξη που πρόσβαλε την εικόνα και τα πιστεύω τους.
(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Τραμπ θεωρεί ότι είναι ασαφές το ποιος μιλά εξ ονόματος της Τεχεράνης
- Ν. Παπαθανάσης: Καταληκτική ημερομηνία για τη σύναψη επιχ. δανειακών συμβάσεων του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας η 29η Μαΐου 2026
- ΑΑΔΕ: Άνοιξε η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων 2025
- Πόλεμος και εξαγωγές πετρελαίου από τον Κόλπο – Αυτός ο αριθμός τα λέει όλα
- Τ. Θεοδωρικάκος: Συμβολή στον παραγωγικό μετασχηματισμό, 910 επενδύσεις, 2,5 δισ. ευρώ με 15000 νέες θέσεις εργασίας
- Ουσιαστική προστασία των εργαζομένων ζητά ο Δ. Κουτσούμπας και η Κ.Ο του ΚΚΕ σε επερώτηση προς την υπ. Εργασίας
- Θεσ/νίκη: Δωρεάν πρόγραμμα επιμόρφωσης για ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό – Ποιοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση
- Κιλκίς: 49χρονος δικυκλιστής είχε “απογειώσει” τη μοτοσικλέτα του με 223 χλμ/ώρα και συνελήφθη
- ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση κατά 8,3% σημείωσε ο δείκτης μισθολογικού κόστους το δ’ τρίμηνο του 2025
- Ν. Δένδιας: Βασικός άξονας των νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων είναι η «τεράστια αναβάθμιση» της αεράμυνας της Ελλάδας









