Γενικευμένος ξεσηκωμός στη Γερμανία εν όψει;; Δημοσκόπηση βάζει «φωτιά»

Πόσο τυχαία είναι τα γεγονότα που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στις γερμανικές πόλεις;

Ο ξεσηκωμός των αγροτών με τις πρωτοφανείς εικόνες αποκλεισμού μεγάλων αστικών κέντρων στη Γερμανία τις τελευταίες ημέρες κάνει τον γύρο του κόσμου.

Απλοί Γερμανοί που σχετίζονται ως επί το πλείστον με τον πρωτογανή τομέα αντιδρούν στα μέτρα της «Μεγάλης Επανεκκίνησης», καθώς βλέπουν τον αφανισμό τους να έρχεται με γοργούς ρυθμούς.

Περισσότερο από το 40% των Γερμανών υπηκόων θα μπορούσε να φανταστεί τη συμμετοχή του σε διαδηλώσεις ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης του Γερμανού Καγκελαρίου Όλαφ Σολτς, έδειξε την ίδια στιγμή δημοσκόπηση που διεξήχθη από το Ινστιτούτο Νέων Κοινωνικών Απαντήσεων (INSA) για τη γερμανική εφημερίδα Bild την Τρίτη.


Ειδικότερα, η έρευνα έδειξε ότι το 45% των ερωτηθέντων θα μπορούσε να φανταστεί να βγάζει τη δυσαρέσκειά του με την ισχύουσα κυβέρνηση στους δρόμους, ενώ περίπου το 40% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν θα διαμαρτυρηθεί.

Περίπου το 48% των υποστηρικτών του Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος στον κυβερνών συνασπισμό δήλωσαν ότι μπορεί να είναι έτοιμοι να βγουν στους δρόμους σε διαμαρτυρίες και κατά των πολιτικών του κόμματός τους.

Οι υποστηρικτές του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος του Scholz και του συνασπισμού Συμμαχία 90/Οι Πράσινοι είναι πιο πιστοί στις πολιτικές της κυβέρνησης: το 66% και το 69% των υποστηρικτών αυτών των κομμάτων δεν έχουν καμία πρόθεση να συμμετάσχουν σε διαδηλώσεις.


Ταυτόχρονα, οι νέοι είναι η πιο διαμαρτυρόμενη ηλικιακή ομάδα, με το 52% των ατόμων ηλικίας μεταξύ 18 και 29 ετών να λέει ότι μπορεί να βγει στους δρόμους.

Τον Δεκέμβριο του 2023, η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σχέδια για κατάργηση των επιδοτήσεων ντίζελ για τους αγρότες εν μέσω της δημοσιονομικής κρίσης, μέτρο το οποίο θα αποφέρει 440 εκατομμύρια ευρώ (481 εκατομμύρια δολάρια) στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό.

Η κυβέρνηση σχεδίαζε επίσης να τερματίσει τις φορολογικές ελαφρύνσεις στα οχήματα για τη δασοκομία και τη γεωργία, εξοικονομώντας επιπλέον 480 εκατομμύρια ευρώ. Η ανακοίνωση προκάλεσε πολλαπλές διαμαρτυρίες αγροτών σε ολόκληρη τη χώρα.

Απεμπε-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί