Σε μια ανακοίνωση, η Gazprom ανέφερε πως η πίεση στις τρεις γραμμές έχει σταθεροποιηθεί και πως εργάζεται προκειμένου να μειώσει τους κινδύνους για το περιβάλλον.
Η Ευρώπη ξεκίνησε έρευνες μετά τον εντοπισμό μεγάλων ρωγμών στους δύο ρωσικούς αγωγούς αερίου Nord Stream, ο καθένας από τους οποίους αποτελείται από δύο γραμμές. Η Γερμανία, η Δανία και η Σουηδία δήλωσαν πως πιστεύουν ότι σημειώθηκε δολιοφθορά.
Ο Nord Stream 1 κατέγραψε μια σημαντική μείωση της πίεσης στις δύο γραμμές του ενώ ο Nord Stream 2, μία παρόμοια απότομη πτώση της πίεσης στη γραμμή “Α”.
Η Gazprom ανέφερε πως η γραμμή “Β” του Nord Stream 2 μπορεί ακόμη να εξάγει αέριο στην Ευρώπη, αν ληφθεί μια απόφαση για έναρξη των παραδόσεων.
Ο Nord Stream 1 ήταν πλήρως λειτουργικός προτού η Ρωσία μειώσει και στη συνέχεια σταματήσει τις ροές αερίου τους προηγούμενους έξι μήνες, επικαλούμενη τη μη πληρωμή σε ρωσικά ρούβλια και τεχνικά προβλήματα.
Όμως ο πρόσφατα ολοκληρωθείς Nord Stream 2 δεν λειτούργησε ποτέ, αφού η Γερμανία πάγωσε τη διαδικασία αδειοδότησης καθώς η Ρωσία ετοιμαζόταν να εισβάλει στην Ουκρανία.
“Αν ληφθεί μια απόφαση να ξεκινήσουν οι παραδόσεις μέσω της γραμμής Β του Nord Stream 2, φυσικό αέριο θα διοχετευθεί στον αγωγό αφού η ακεραιότητα του συστήματος έχει ελεγχθεί και επαληθευτεί από τις εποπτεύουσες αρχές”, ανέφερε.
(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας o Νίκος Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής
- NYT: Οι αμερικανικές αρχές κατέστρεψαν μεγάλο απόθεμα αντισυλληπτικών
- Η Ρωσία κατέρριψε μη επανδρωμένο αεροσκάφος κοντά στον πυρηνικό σταθμό του Σμολένσκ
- Τραμπ για δολοφόνο του Κερκ: «Τον έχουμε υπό κράτηση, ελπίζω να καταδικαστεί σε θάνατο», vid
- Σοκ στη Γαλλία! Έσφαξαν ΑμΕΑ Χριστιανό σε ζωντανή μετάδοση – Παρέμβαση Λεπέν, video
- Νέα επίθεση Παλαιστίνιου με μαχαίρι στην Ιερουσαλήμ
- Πλεύρης: Καταργείται πλέον ο όρος «παράτυπη μετανάστευση»
- Κρεμλίνο: Οι συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου βρίσκονται σε «παύση»
- «Καμπανάκι» για τη λειψυδρία: Η μικρότερη έκταση της λίμνης του Μόρνου από το 2014
- Διεθνιστική σύσκεψη στο Μαξίμου: «Η Ελλάδα στην 1η γραμμή της διακυβέρνησης της τεχνητής νοημοσύνης»