Ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, που υιοθετήθηκε στις 17 Νοεμβρίου, έδωσε την εξουσιοδότηση σε ένα Συμβούλιο Ειρήνης και στις χώρες που συνεργάζονται με αυτό να δημιουργήσουν μια προσωρινή Διεθνή Δύναμη Σταθεροποίησης στη Γάζα.
Ο Αμερικανός πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη Μάικ Γουόλτς, που επισκέφθηκε το Ισραήλ αυτή την εβδομάδα, δήλωσε στον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και άλλους αξιωματούχους ότι η κυβέρνηση του Τραμπ πρόκειται να ηγηθεί της ISF και θα διορίσει έναν υποστράτηγο ως διοικητή της, σύμφωνα με τον Axios.
Ο Λευκός Οίκος και το Πεντάγωνο δεν απάντησαν άμεσα σε αίτημα του Reuters για σχόλιο.
Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σε δημοσιογράφους χθες, Τετάρτη ότι η ανακοίνωση για το ποιοι παγκόσμιοι ηγέτες θα στελεχώσουν το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα αναμένεται να γίνει στις αρχές της επόμενης χρονιάς.
Το ψήφισμα, που εκπονήθηκε από τις ΗΠΑ, περιέγραψε το Συμβούλιο Ειρήνης ως μεταβατική διοίκηση που θα «ορίσει το πλαίσιο και θα συντονίσει τη χρηματοδότηση για την εκ νέου ανάπτυξη της Γάζας» σύμφωνα με το ειρηνευτικό σχέδιο του Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου με την ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς.
Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Παράταση σήμερα και αύριο του δωρεάν μη επεμβατικού ελέγχου ήπατος στο Α’ ΚΑΠΗ Περάματος
- Όταν ο Κιμ «εισέβαλε» σε αίθουσες εξετάσεων, vid
- Βουλή: Άρση ασυλίας για τη Ζέττα Μακρή
- Εμμονικός ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ: «Ξοδέψτε περισσότερα για να μπορούμε να πολεμήσουμε τους Ρώσους», vid
- Σέρβος πρόεδρος σε Φον ντερ Λάιεν: «Έχω ένα μήνυμα από τη Μόσχα», vid
- Γάζα: Τι σχεδιάζει να κάνει ο Τραμπ σύμφωνα με δημοσιεύματα;
- Ξεκινά στις 17/12 η προπληρωμή επιδομάτων, παροχών και του δώρου Χριστουγέννων από την ΔΥΠΑ
- Κρεμλίνο κατά Πολωνίας! Ποιό νέο θέμα προέκυψε
- Βίντεο που κόβει την ανάσα: Αλεξιπτωτιστής “σκάλωσε” στο φτερό αεροπλάνου!
- Εξέλιξη που μπορεί να φέρει τα πάνω-κάτω στην Ευρώπη και τον πλανήτη
Κύρια Θέματα









