ο οποίος απεβίωσε χθες, Τετάρτη, σε ηλικία 100 ετών, χαιρετίζοντας «ένα γίγαντα της Ιστορίας» σε μήνυμα που ανήρτησε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.
«Ο αιώνας του των ιδεών και της διπλωματίας είχε διαρκή επιρροή στην εποχή του και στον κόσμο μας», εκτιμά ο αρχηγός του γαλλικού κράτους γι’ αυτόν τον πρωταγωνιστή της παγκόσμιας διπλωματίας στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών επί Ρίτσαρντ Νίξον και στη συνέχεια επί Τζέραλντ Φορντ.
Στο Λονδίνο, ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα πως, με το θάνατο του Χένρι Κίσιντζερ, ο κόσμος έχασε ένα «σπουδαίο κρατικό λειτουργό».
«Ακόμη και στα 100 του, η σοφία του και η σκέψη του έλαμπαν. Ήταν ένας σπουδαίος κρατικός λειτουργός και ένας βαθιά σεβαστός διπλωμάτης, ο οποίος θα λείψει πολύ από τη διεθνή σκηνή», χαιρέτισε στην X ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών.
(απεμπε – φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ποιός πρωθυπουργός έκανε… παρέα στον Τραμπ κατά την πρωτοχρονιάτικη γιορτή;
- Ρωσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο στο… μέτωπο, vid
- Το χιόνι έφτασε μέχρι τη θάλασσα: Είδαν “άσπρη μέρα” Λήμνος, Θάσος, Σαμοθράκη, Νάξος και Τήνος, vid
- Συλλυπητήριο μήνυμα ΥΠΕΞ για το δυστύχημα στο Κραν Μοντανά
- Ευρώπη 2026: Η πικρή αλήθεια στις οθόνες σας, vid
- Ν. Παπαθανάσης: Η Ελλάδα το 2025 κατέγραψε ρυθμούς ανάπτυξης υψηλότερους από τον μέσο όρο της ευρωζώνης
- Συρία: Το ISIS σχεδίαζε βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες την Πρωτοχρονιά
- Ο Ζελένσκι ξέσπασε σε γέλια όταν τον ρώτησαν τι θα κάνει μόλις ο πόλεμος τελειώσει, vid
- Η Γερμανία έστειλε ακόμα δύο συστήματα Patriot στην Ουκρανία
- Τρομερό ΒΙΝΤΕΟ δείχνει πόσο εθισμένοι στο διαδίκτυο είναι οι άνθρωποι σήμερα









