Γαλλία: Πισίνα στη θερινή προεδρική κατοικία βάζει ο Ε. Μακρόν – Σάλος στα ΜΜΕ της χώρας

Σάλος προκλήθηκε εκ νέου με την απόφαση του ζεύγους Μακρόν να προχωρήσει στην κατασκευή υπερυψωμένης πισίνας στη θερινή προεδρική κατοικία στο Μπρεγκανκόν, έτσι ώστε να αποφύγουν τα αδιάκριτα βλέμματα των δημοσιογράφων, όπως αναφέρουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

 

Αν και το κόστος κατασκευής δεν έχει γίνει γνωστό, η Le Figaro υποστηρίζει ότι θα καλύπτεται από το ποσό των 150.000 ευρώ που προβλέπονται κάθε χρόνο για επισκευές στη θερινή κατοικία των Γάλλων προέδρων από το 1968 οπότε και τη χρησιμοποίησε για πρώτη φορά ο Σαρλ Ντε Γκολ. Πηγές από το Ελιζέ αρκούνται μόνο στο σχόλιο ότι το κόστος θα είναι «λογικό».

Ο λόγος που επιλέγεται η υπερυψωμένη πισίνα είναι γιατί αφενός ο χώρος θεωρείται ιστορικό μνημείο και αφετέρου «είναι αδύνατο να σκάψεις μια πισίνα» στο βραχώδες έδαφος.

Τα γαλλικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο Εμμανουέλ και η Μπριζίτ Μακρόν έχουν παραγγείλει τις σχετικές μελέτες με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι αν δοθεί το «πράσινο φως», η πισίνα θα είναι έτοιμη όταν το προεδρικό ζευγάρι θα ξεκινήσει τις θερινές διακοπές του.

Αν και το νησάκι στο οποίο βρίσκεται η προεδρική κατοικία διαθέτει ιδιωτική παραλία, το ζεύγος Μακρόν υποστηρίζει ότι είναι εύκολη η πρόσβαση στα αδιάκριτα μάτια που θα θελήσουν να απαθανατίσουν τα παιδιά και τα εγγόνια της προεδρικής οικογένειας.

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu