Η συζήτηση, μετά την οποία θα ακολουθήσει ψηφοφορία επί των προτάσεων μομφής που κατέθεσαν η αριστερά και η ακροδεξιά εναντίον της κυβέρνησης στη Γαλλία, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη, στις 16:00 τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδας), όπως δήλωσαν σήμερα κοινοβουλευτικές πηγές.
Η πρόταση μομφής που κατατέθηκε από την αριστερή συμμαχία του Νέου Λαϊκού Μετώπου έχει κάθε πιθανότητα να εγκριθεί αφού ο ακροδεξιός Εθνικός Συναγερμός έχει πει ότι θα την ψηφίσει.
Οι προτάσεις μομφής κατατέθηκαν αφού ο κεντροδεξιός πρωθυπουργός, ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ, αποφάσισε να καταφύγει στο άρθρο 49,3 του Συντάγματος που προβλέπει την έγκριση ενός νομοσχεδίου χωρίς ψηφοφορία στην Εθνοσυνέλευση, προκειμένου να εγκριθούν οι δαπάνες για το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης στο πλαίσιο του κρατικού προϋπολογισμού του 2025.
ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επταήμερο εθνικό πένθος κηρύχθηκε στη Βενεζουέλα μετά την αμερικανική επίθεση
- H Βενεζουέλα «θα παραδώσει» ως και 50 εκατ. βαρέλια πετρελαίου στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Τραμπ
- Και γερμανικά στρατεύματα στην Ουκρανία; Ξέφυγαν οι διεθνιστές
- WSJ: Η Ρωσία στέλνει υποβρύχιο να συνοδεύσει δεξαμενόπλοιο που προσπάθησαν να κατασχέσουν οι ΗΠΑ
- Θέλουν διακαώς την Γροιλανδία οι ΗΠΑ – Εξετάζονται διάφορες επιλογές
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 7 Ιανουαρίου
- Τι κάνουν οι Κινέζοι γονείς για να πιέσουν τα παιδιά τους…να παντρευτούν! ΒΙΝΤΕΟ
- Η ατρόμητη ινφλουένσερ που τα βίντεό της δεν είναι για όσους έχουν υψοφοβία! ΒΙΝΤΕΟ
- Ο Τραμπ ρεζιλεύει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα τους Ευρωπαίους – Video
- Η Ρωσία έχει μεγάλα σχέδια σε σχέση με την Ευρασία









