«Περιμένουμε από την Κίνα να στείλει πολύ ξεκάθαρα μηνύματα στη Ρωσία», επεσήμανε ο Σεζουρνέ ζητώντας να υπάρξει «ένας συσχετισμός δυνάμεων ευνοϊκός προς την Ουκρανία» στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Κινέζο ομόλογό του Ουάνγκ Γι.
Διότι «προφανώς η Κίνα διαδραματίζει ρόλο κλειδί στην ανεξαρτησία, τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου περιλαμβανομένης της κυριαρχίας της Ουκρανίας», εκτίμησε ο ίδιος.
Η Κίνα, που παρουσιάζεται ως ουδέτερη πλευρά στον πόλεμο αλλά οι σχέσεις της με τη Ρωσία έχουν εμβαθυνθεί από την έναρξη της σύγκρουσης, ζητεί πολιτική διευθέτηση ώστε να σταματήσουν οι συγκρούσεις με την Ουκρανία.
Το Πεκίνο δέχεται τακτικά εκκλήσεις από τη Δύση να διαδραματίσει πιο ενεργό ρόλο σε αυτή τη σύγκρουση, εκμεταλλευόμενο την επιρροή του στη Μόσχα.
«Ο πόλεμος αυτός αφορά το σύνολο της διεθνούς κοινότητας», τόνισε σήμερα ο Σεζουρνέ απευθυνόμενος στον Ουάγνκ, ο οποίος δεν αναφέρθηκε ξεκάθαρα στον πόλεμο στην Ουκρανία κατά την ομιλία του στην αρχή της συνέντευξης Τύπου.
«Δεν θα υπάρξει βιώσιμη ειρήνη, αν αυτή δεν αποτελέσει θέμα διαπραγμάτευσης με τους Ουκρανούς», πρόσθεσε. «Δεν θα υπάρξει ασφάλεια για τους Ευρωπαίους, αν δεν υπάρξει ειρήνη σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο», τόνισε.
«Κατά συνέπεια είναι ζωτικής σημασίας διακύβευμα για εμάς και για τον λόγο αυτό η Γαλλία είναι αποφασισμένη να διατηρήσει στενό διάλογο με την Κίνα», επεσήμανε ο Γάλλος υπουργός.
Παράλληλα ο Σεζουρνέ αναφέρθηκε στις οικονομικές σχέσεις μεταξύ της Γαλλίας και της Κίνας: «δεν επιθυμούμε να αποδεσμευθούμε από την Κίνα», δηλαδή να μειώσουμε σημαντικά τους οικονομικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, πρόσθεσε.
Τους τελευταίους μήνες πολλοί πολιτικοί ηγέτες στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ αναφέρθηκαν στην ανάγκη να μειωθεί η εξάρτηση των χωρών τους από τον ασιατικό γίγαντα, κάτι στο οποίο αντιτίθεται η κινεζική κυβέρνηση.
Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών ζήτησε όμως «την οικονομική εξισορρόπηση» διότι «οι συναλλαγές πρέπει επίσης να βασίζονται σε υγιή και βιώσιμη βάση».
(απεμπε – φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Champions League: Πρεμιέρα της νέας σεζόν με «βροχή» από γκολ
- Ήρωας πελάτης μίνι μάρκετ έβγαλε νοκ άουτ ένοπλους ληστές, video
- Η υπηρεσία του συντονιστή του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια στην Υεμένη μεταφέρθηκε
- Δισεκατομμυριούχος προσπαθεί να σταματήσει κόσμο στη Νέα Υόρκη…αλλά δεν πήγε καλά, vid
- Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 55χρονο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος 11χρονης
- Σοκ στην Πέλλα: 73χρονος κακοποίησε μέχρι θανάτου γάτα – Οδηγείται στον εισαγγελέα
- Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 65χρονο για παράνομη υλοτομία στο δάσος της Αρέθουσας
- Έξαλλος ο Νετανιάχου: Αν βλάψουν μία τρίχα από το κεφάλι έστω και ενός ομήρου, θα τους κυνηγήσουμε μέχρι το τέλος της ζωής τους
- ΒΙΝΤΕΟ: Ταύρος σκαρφαλώνει σε στέγη για να ξεφύγει από αγέλη αδέσποτων σκύλων!
- Καλαφάτης: Η κυβέρνηση προχωρά με γοργά βήματα τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους
Κύρια Θέματα

















