Γ.Γ. ΝΑΤΟ: Να επιστρέψει η Ρωσία στη συμφωνία για τα πυρηνικά

Τη λύπη του για την απόφαση της Ρωσίας να αναστείλει τη συμμετοχή της στη Συνθήκη για τη Μείωση των Στρατηγικών Όπλων (START) εξέφρασε ο Γενς Στόλτενμπεργκ και κάλεσε τη χώρα να επανεξετάσει την απόφασή της αυτή.

«Λυπάμαι για τη σημερινή απόφαση της Ρωσίας να αναστείλει τη συμμετοχή της στη START. Την καλώ να επανεξετάσει την απόφασή της, να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της», ανέφερε ο Στόλτενμπεργκ, σημειώνοντας ότι ολόκληρη η δομή των εξοπλισμών έχει «διαλυθεί».

Παράλληλα, επανέλαβε τις ανησυχίες των ΗΠΑ ότι η Κίνα μπορεί να προμηθεύσει τη Ρωσία με όπλα για να τη βοηθήσει να συνεχίσει τον πόλεμό της κατά της Ουκρανίας.

«Είναι ο πρόεδρος (Βλαντίμιρ) Πούτιν που ξεκίνησε αυτόν τον αυτοκρατορικό πόλεμο κατάκτησης. Είναι ο Πούτιν που συνεχίζει να κλιμακώνει τον πόλεμο», σημείωσε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ και πρόσθεσε: «Ανησυχούμε επίσης όλο και περισσότερο ότι η Κίνα μπορεί να σχεδιάζει να παράσχει θανατηφόρα υποστήριξη στον πόλεμο της Ρωσίας».

Επιπλέον, ο Στόλτενμπερκ τόνισε ότι η συμμαχία προτίθεται να βοηθήσει την Ουκρανία να αναπτύξει ένα σύστημα στρατιωτικών προμηθειών και εφοδιασμού και θα πραγματοποιήσει συνάντηση εμπειρογνωμόνων για το σκοπό αυτό.

(ΦΩΤΟ:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί