Φυλακισμένοι – πειραματόζωα: Το επικίνδυνο παιχνίδι διαβόητου επιστήμονα

Στις ΗΠΑ, όταν ο Sidney Gottlieb βρισκόταν στην CIA, οι μέρες των φυλακισμένων ήταν ανυπόφορες.

Ο χημικός θέλησε να μάθει με τον χειρότερο τρόπο το τι συνέπειες μπορεί να έχει στον ανθρώπινο οργανισμό το LSD ποτίζοντας δεκάδες κρατούμενους από τρομερά μεγάλες ποσότητες καθαρά από επιστημονική περιέργεια!

Για να ικανοποιηθεί δε η περιέργεια των επιτελών της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών σχετικά με το πόσο μπορεί κανείς να παρέμβει στην ανθρώπινη κρίση μετά από παρατεταμένη χρήση LSD στον άνθρωπο οι ποσότητες του ναρκωτικού μπορούσαν να σε σκοτώσουν οποιαδήποτε στιγμή. Το Project MK Ultra είχε να κάνει με τον έλεγχο της συνείδησης και τη μετατροπή του ανθρώπου σε άβουλο ον.

Στις φυλακές μπορούσαν να δοκιμάσουν τα πάντα αφού σπάνια κάποιος νοιαζόταν για τους εγκληματίες που σάπιζαν πίσω από τα κάγκελλα…

Ο Gottlieb χρησιμοποίησε το LSD σε πολλές από τις συνεδρίες του και διαπίστωσε πως σε μικρή ποσότητα μπορεί να δώσει διαύγεια!

Πίστευε ότι το LSD ήταν χρήσιμο για να βοηθήσει τον εγκέφαλο να παράξει νέες ιδέες, αλλά ήταν ξεκάθαρο ότι πίστευε επίσης ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για τον έλεγχο του νου. Τα πειράματα απέτυχαν και μαζί του «κάηκαν» και δεκάδες εγκέφαλοι…

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu