• Αρχική
  • Άρθρα
  • Φόβοι για νέα εισβολή στο Καπιτώλιο! Ακυρώθηκε συνεδρίαση στη Βουλή των Αντιπροσώπων

Φόβοι για νέα εισβολή στο Καπιτώλιο! Ακυρώθηκε συνεδρίαση στη Βουλή των Αντιπροσώπων

Σε ύψιστο συναγερμό παραμένουν οι αρχές στις ΗΠΑ ύστερα από τις προειδοποιήσεις για πιθανή νέα εισβολή στο Καπιτώλιο.

Και επειδή κανείς δεν θέλει να ξαναζήσει τα όσα έγιναν στις 6 Ιανουαρίου, η Βουλή των Αντιπροσώπων ακυρώνει συνεδριάσεις!

Ο τρόμος «βασιλεύει» στην Ουάσινγκτον και σε άλλες περιοχές των ΗΠΑ, αφού υπάρχουν προειδοποιήσεις ότι παραστρατιωτικές ομάδες θα επιχειρήσουν νέα εισβολή στο Καπιτώλιο. Γι’ αυτό και η Βουλή των Αντιπροσώπων παίρνει τα… μέτρα της.

Η Βουλή στις ΗΠΑ αποφάσισε να ακυρώσει την προγραμματισμένη για σήμερα (04.03.2021) συνεδρίασή της ύστερα από τις προειδοποιήσεις δυνάμεων επιβολής του νόμου για ένα πιθανό σχέδιο επίθεσης παραστρατιωτικών οργανώσεων κατά του Καπιτωλίου, σύμφωνα με την Washington Post.

Νωρίτερα το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC μετέδωσε ότι οι ομοσπονδιακές αρχές προειδοποίησαν τις πολιτειακές και τις τοπικές δυνάμεις επιβολής του νόμου ότι παραστρατιωτικές οργανώσεις συζητούσαν σχέδια να επιτεθούν στο Καπιτώλιο και να απομακρύνουν τους Δημοκρατικούς βουλευτές και γερουσιαστές, στις 4 Μαρτίου ή κοντά στην ημερομηνία αυτήν.

Η αστυνομική δύναμη που είναι αρμόδια για τη φύλαξη του Καπιτωλίου διαβεβαίωσε ότι είναι έτοιμη να ανταποκριθεί απέναντι σε «οποιαδήποτε απειλή», προειδοποιώντας ότι υπάρχει ένα «πιθανό σχέδιο, μιας παραστρατιωτικής ομάδας που έχει ταυτοποιηθεί» να επιτεθεί στις 4 Μαρτίου, στην έδρα του Κογκρέσου.