Ο Υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας, Ράντοσλαβ Σικόρσκι, πρότεινε στη Δύση να αναχαιτίσει ρωσικά drones και πυραύλους στον ουκρανικό εναέριο χώρο.
Ουσιαστικά ζήτησε να επιβληθεί μία «ζώνη απαγόρευσης πτήσεων» πάνω από την Ουκρανία, κάτι που θα σημαίνει πως το ΝΑΤΟ θα κληθεί να ρίχνει τους ρωσικούς πυραύλους, τα μαχητικά και τα drones!
«Αν με ρωτάτε προσωπικά: Θα πρέπει να το σκεφτούμε», δήλωσε ο Σικόρσκι σε συνέντευξή του στην Frankfurter Allgemeine Zeitung σχετικά με μια πιθανή ζώνη απαγόρευσης πτήσεων.
«Τεχνικά, εμείς ως ΝΑΤΟ και ΕΕ θα ήμασταν σε θέση να το κάνουμε, αλλά αυτή δεν είναι μια απόφαση που η Πολωνία μπορεί να λάβει μόνη της, αλλά μόνο με τους συμμάχους της».
Ο Σικόρσκι προτείνει επίσης μια συντονισμένη προσέγγιση κατά του “ρωσικού σκιώδους στόλου” στη Βαλτική Θάλασσα.
Δηλαδή θέλουν και ναυτικό αποκλεισμό της Ρωσίας στη Βαλτική.
«Η Γερμανία ή το ΝΑΤΟ θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια ζώνη θαλάσσιου ελέγχου στη Βόρεια Θάλασσα και έτσι να ελέγξουν την είσοδο αυτών των πλοίων στη Βαλτική Θάλασσα», πρόσθεσε ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών.
«Εάν έστω και ένα από αυτά τα ρωσικά πλοία, δύο από τα οποία έχουν ήδη βυθιστεί στη Θάλασσα του Αζόφ, βυθιζόταν στη Βαλτική Θάλασσα, θα αντιμετωπίζαμε μια περιβαλλοντική καταστροφή άνευ προηγουμένου διαστάσεων».
Οι διεθνιστές φαίνεται πως είναι αποφασισμένοι να φέρουν τη Ρωσία του Πούτιν στα όριά της, φέρνοντας τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο πιο κοντά.
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-PAP photo αρχείου
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αρχηγός πολωνικών Ε.Δ. με το βλέμμα στη Ρωσία: «Βρισκόμαστε σε προπολεμική φάση»
- Αυτή η συμμαχία δύσκολα θα αντιμετωπιστεί
- ΕΛΑΣ: Χωρίς επεισόδια ολοκληρώθηκαν οι πορείες για το Πολυτεχνείο- Έγιναν 13 συλλήψεις
- Το ιδιαίτερο μήνυμα της Κέιτ Μίντλετον: «Αφήνουμε πίσω ό,τι δεν χρειαζόμαστε πια», vid
- Δυνατό «ράπισμα» στους διεθνιστές από Νορβηγία
- Θεσσαλονίκη : Ολοκληρώθηκε η πορεία για το Πολυτεχνείο
- Μυστήριο με 58χρονο νεκρό οδηγό σε τροχαίο στον Νέο Κόσμο – Βρέθηκε με χτυπήματα στο πρόσωπο
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας και άνοιξε το μετρό
- Το Βέλγιο συμφώνησε για την προμήθεια αμυντικών drones
- Σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου φιλοδοξεί να αναδείξει τη Φλώρινα ο δήμος









