Φινλανδία: Οι αρχές υποψιάζονται πως ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εναέριο χώρο

Η Φινλανδία υποψιάζεται τώρα πως τέσσερα ρωσικά στρατιωτικά αεροπλάνα παραβίασαν τον εναέριο χώρο της χώρας του ΝΑΤΟ στις 10 Ιουνίου,

τρία περισσότερα αεροπλάνα απ΄ό,τι εκτιμάτο αρχικά, ανέφερε σήμερα σε μια ανακοίνωση η φινλανδική συνοριοφυλακή.

Τη Δευτέρα, το φινλανδικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι υποψιάζεται πως ένα ρωσικό στρατιωτικό αεροπλάνο παραβίασε τον εναέριο χώρο πάνω από τον Κόλπο της Φινλανδίας για περίπου δύο λεπτά.

«Καθώς η έρευνα προχωρά, έχει γίνει φανερό πως επιπλέον του ενός ρωσικού αεροσκάφους που αναφέρθηκε νωρίτερα, υπάρχει επίσης λόγος να υποψιαζόμαστε άλλα τρία αεροπλάνα για χωρική παραβίαση», ανέφερε η υπηρεσία φύλαξης των συνόρων.

Τα τέσσερα αεροπλάνα πιστεύεται πως ήταν δύο βομβαρδιστικά και δύο μαχητικά που έφθασαν μέχρι περίπου 2,5 χλμ. μέσα στον φινλανδικό εναέριο χώρο κοντά στην πόλη Λοβιίσα.

«Βέβαια, αν τέτοιου είδους παραβιάσεις εναέριου χώρου συμβαίνουν, και αν είναι εσκεμμένες και σοβαρές, αντιδρούμε σε αυτές όμως η έρευνα συνεχίζεται και η συνοριοφρουρά την έχει αναλάβει», δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Φινλανδίας Γιάνε Γιαακόλα.

Η προηγούμενη επιβεβαιωμένη παραβίαση της φινλανδικής επικράτειας από ρωσικό αεροσκάφος σημειώθηκε τον Αύγουστο του 2022, έχει πει το υπουργείο Άμυνας.

απεμπε – freepik photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί