Φιέστα Ερντογάν: Εγκαινιάζει το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Η επιλογή της ημέρας των εγκαινίων του νέου αεροδρομίου δεν είναι καθόλου τυχαία. Ο Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε να παρουσιάσει το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

ανήμερα της 95ης επετείου από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας, που γιορτάζεται μεγαλειωδώς σε όλη τη χώρα, με τον Κεμάλ Ατατούρκ να «ζωντανεύει».

Ο Ερντογάν ξεναγείται μαζί με την σύζυγό του Εμινέ στο αεροδρόμιο.

Πως θα γίνουν τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου

Η τελετή των εγκαινίων άρχισε με συναυλία της Προεδρικής Συμφωνικής Ορχήστρας. Θα είναι παρόντες πάνω από 50 ξένοι ηγέτες, υπουργοί και αξιωματούχοι, από τουλάχιστον 18 χώρες.

– Το πρώτο μέρος του αεροδρομίου, χτιζόταν επί τρία χρόνια και κόστισε 6 δισεκατομμύρια ευρώ.
– Το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, στις όχθες της Μαύρης Θάλασσας, θα εξυπηρετεί 90 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως, στην πρώτη του φάση.
– Σήμερα, δύο διάδρομοι –μήκους 3.750 και 4.100 μέτρων- τίθενται σε λειτουργία.
– Μετά την ολοκλήρωση του αεροδρομίου, το 2023, θα καταλαμβάνει συνολικά 19.000 στρέμματα, θα έχει έξι αεροδιαδρόμους με χωρητικότητα 500 αεροσκαφών και θα εξυπηρετεί έως 200 εκατομμύρια ταξιδιώτες ετησίως.

Θα φιλοξενεί περισσότερες από 100 αεροπορικές εταιρείες

-Θα γίνονται πτήσεις σε περισσότερους από 300 προορισμούς σε όλο τον κόσμο.
-53.000 τ.μ. τα duty free και θα αποτελούνται από έξι τμήματα
-Το πρώτο ταξίδι θα γίνει προς την Άγκυρα στις 31 Οκτωβρίου

Τα βίντεο που διαφημίζουν το νέο αεροδρόμιο δίνουν και παίρνουν. Η πολυτέλεια και η μεγαλομανία είναι εμφανείς και η φιλοδοξία του Σουλτάνου να φτιάξει το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου γίνεται πραγματικότητα.

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...