• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ευρωζώνη: Αμετάβλητο το κόστος δανεισμού επιχειρήσεων, τον Μάρτιο

Ευρωζώνη: Αμετάβλητο το κόστος δανεισμού επιχειρήσεων, τον Μάρτιο

Σταθερό παρέμεινε το κόστος δανεισμού των επιχειρήσεων της Ευρωζώνης τον Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Συγκεκριμένα, ο σύνθετος δείκτης κόστους νέων επιχειρηματικών δανείων, που αντανακλά το μέσο επιτόκιό τους, διαμορφώθηκε στο 1,64%. Σταθερός σε γενικές γραμμές παρέμεινε και σύνθετος δείκτης κόστους των νέων στεγαστικών δανείων σε νοικοκυριά, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 1,78%.

Το μέσο επιτόκιο νέων καταθέσεων από επιχειρήσεις αυξήθηκε τον ίδιο μήνα κατά 13 μονάδες βάσης στο 0,22%, αντανακλώντας τις εξελίξεις σε μία χώρα της Ευρωζώνης, οι οποίες προέκυψαν κυρίως από τη μεταβολή του επιτοκίου για νέες καταθέσεις με προθεσμία άνω των δύο ετών. Το σύνθετο επιτόκιο για τις νέες καταθέσεις των νοικοκυριών παρέμεινε σε γενικές γραμμές αμετάβλητο στο 0,35%.

photo:pexels

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.