Η οργάνωση, στην οποία οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν δώσει το υποκοριστικό Laundry Bear, είχε πιθανόν την υποστήριξη του ρωσικού κράτους, όπως αναφέρεται σε κοινή επιστολή που κατέθεσαν στο κοινοβούλιο η ολλανδική υπηρεσία πληροφοριών και η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών.
“Οι κυβερνοεπιθέσεις εναντίον ολλανδικών θεσμών εντάσσονται σε μια ευρύτερη διεθνή κυβερνοαπειλή που συνιστά η οργάνωση των χάκερ”, αναφέρουν οι υπηρεσίες σε ανακοίνωσή τους στην οποία παραθέτουν λεπτομερώς τα ευρήματα της έρευνάς τους στα περιστατικά αυτά.
Η οργάνωση δρούσε χωρίς να γίνεται αντιληπτή μέχρι που αποκαλύφθηκε επιχείρησή της κυβερνοπειρατείας, τον Σεπτέμβριο του 2024, με την οποία απέκτησε πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα αξιωματούχων της ολλανδικής αστυνομίας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Η Laundry Bear διενεργούσε επίσης κυβερνοκατασκοπεία με θύματα εταιρείες που κατασκευάζουν προϊόντα στην κορυφή της τεχνολογικής εξέλιξης, στα οποία η Ρωσία δυσκολεύεται να έχει πρόσβαση εξαιτίας των δυτικών κυρώσεων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.
“Η έρευνα αποκαλύπτει ακόμη ότι η Laundry Bear ευθύνεται για κυβερνοεπιθέσεις εναντίον δυτικών κυβερνήσεων και άλλων θεσμών τουλάχιστον από το 2024”, προσθέτει η ανακοίνωση.
Με βάση την ίδια πηγή, η οργάνωση επεδίωξε πρόσβαση σε πληροφορίες που σχετίζονται με την “απόκτηση και παραγωγή στρατιωτικού εξοπλισμού από δυτικές κυβερνήσεις και με παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία από δυτικές κυβερνήσεις”.
ΑΠΕΜΠΕ – ΦΩΤΟ αρχείου:Freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κίεβο και Παρίσι θέλουν να αναπτύξουν την κοινή τους παραγωγή όπλων
- Ευ. Βενιζέλος για Συνταγματική Αναθεώρηση: «Η κοινωνία αξιώνει, και ορθά, να αλλάξει ριζικά το άρθρο 86»
- Ένοχος για βιασμό και απόπειρες βιασμού σε βάρος δύο γυναικών ο ηθοποιός και καθηγητής υποκριτικής
- Οι BRICS στο προσκήνιο – Σημαντικές δηλώσεις από την πλευρά της Ρωσίας
- Μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα οι σχέσεις με την Ινδία, σύμφωνα με τον Ν. Δένδια
- Νέα απαγόρευση από την Ε.Ε.: Βάζει μπλόκο στην καταστροφή απούλητων ρούχων από τις εταιρείες
- Η ΕΕ προειδοποιεί για τον κίνδυνο σοβαρής αποσταθεροποίησης στη Μέση Ανατολή
- Chips Act, τεχνητή νοημοσύνη και 6G: Η Ε.Ε. ετοιμάζεται για την «επόμενη μέρα»
- Νορβηγία-Έπσταϊν: Οι αρχές άρχισαν έρευνα εις βάρος γνωστής διπλωμάτισσας και του συζύγου της
- Βρετανία: Ο ηγέτης των Εργατικών της Σκωτίας ζητά την παραίτηση του Κιρ Στάρμερ









