«Ο στόχος μας δεν έχει αλλάξει. Θέλουμε η AstraZeneca να παραδώσει τις δόσεις που έχουν συμφωνηθεί», ανέφερε ο εκπρόσωπος και προσέθεσε ότι «οι εμβολιασμοί προχωρούν, τα κράτη μέλη χρειάζονται τα εμβόλια. Αυτός είναι ο στόχος των ενεργειών μας. Αυτές οι ενέργειες μεταφράζονται σε δύο συγκεκριμένες νομικές διαδικασίες».
Συμπλήρωσε ότι αυτό που ζήτησε η Επιτροπή είναι να αναγνωριστεί το επείγον της κατάστασης, η ανάγκη ότι αυτά τα εμβόλια χρειάζονται γρήγορα και να διαβεβαιώσει το δικαστήριο την παράδοση των εμβολίων, ενώ η δεύτερη διαδικασία είναι για τους ίδιους λόγους, για να υπάρξει διαβεβαίωση ότι η ΕΕ ότι θα λάβει τις δόσεις και να υπάρξει έλεγχος εάν υπήρξε καταπάτηση της προσυμφωνίας για αγορά εμβολίων.
«Εμείς ως Κομισιόν πιστεύουμε ότι η AstraZeneca δεν σεβάστηκε τους όρους και τις προϋποθέσεις της συμφωνίας και το περιεχόμενο αυτής της διαδικασίας», σημείωσε ο Στεφάν Κερσμέκερ, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει διεκδίκηση «οικονομικής αποζημίωσης, είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε την παράδοση των δόσεων. Και για να το κάνουμε αυτό ζητάμε από το δικαστή να ζητήσει από την εταιρεία την παράδοση των δόσεων κι αυτό μπορεί να συμβεί με την επιβολή κυρώσεων για παράδειγμα με στόχο την παράδοση των δόσεων».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ευχάριστα νέα για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης: Ξεκίνησε από σήμερα η διάθεσή του
- ΝΑΤΟ: Οι υπουργοί Άμυνας της Συμμαχίας συνεδριάζουν
- Θεσσαλονίκη: Παραδόθηκε το νέο πάρκο τσέπης στην Άνω Πόλη – Θα υλοποιηθούν άλλα εννέα μέχρι τέλη 2026
- Φωτογραφίες από τα γυρίσματα του «Maestro» δημοσίευσε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης
- Ισραήλ: Οι οικογένειες ταυτοποίησαν τις σορούς τριών ισραηλινών ομήρων
- ΠΟΥ: Γίναμε στόχος επίθεσης στην Ουκρανία
- Επιστολή του Πούτιν προς τον Τραμπ σχετικά με την δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι!
- Τραγωδία στην Ινδία: Τουλάχιστον 20 νεκροί στην πυρκαγιά σε λεωφορείο – Δείτε βίντεο
- Καθηγήτρια που διδάσκει ΑΙ στην Κίνα γίνεται viral λόγω της ομορφιάς της! vid
- Ινδονησία: Συναγερμός από ισχυρή έκρηξη ηφαιστείου – Ακυρώθηκαν πτήσεις