Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Πτώση σημειώνουν οι μετοχές

Πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών εν μέσω ανησυχιών για τον προϋπολογισμό της Ιταλίας, με τις τραπεζικές μετοχές να καταγράφουν τις χειρότερες επιδόσεις.

Ο βασικός δείκτης των μετοχών στην ευρωζώνη σημείωσε πτώση 0,4%, με τον πανευρωπαϊκό STOXX 600 να υποχωρεί κατά 0,2% καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν την αύξηση των επιτοκίων από τη Fed ενώ ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ίσως καθυστερήσει η σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για τον προϋπολογισμό.

Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB σημείωσε πτώση 1,3%, με τις τράπεζες Unicredit, Banco BPM, Intesa Sanpaolo και UBI Banca να καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες, από 2,4% έως 3,6%. Ο ιταλικός τραπεζικός δείκτης υποχώρησε κατά 2,7% ενώ οι τράπεζες της ευρωζώνης, που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στις εξελίξεις αναφορικά με τον προϋπολογισμό της Ιταλίας, υποχώρησαν κατά 1,3%.

Η αμερικανική κεντρική τράπεζα αύξησε χθες το βασικό της επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης σε ένα εύρος από 2,00% έως 2,25%. Η Fed διατήρησε την πρόβλεψή της για μία ακόμα αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο, τρεις αυξήσεις τον επόμενο χρόνο και μία το 2020.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu