Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Πτώση σημειώνουν οι μετοχές

Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας καθόρισε και πάλι τον τόνο στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές σήμερα πλήττοντας τις μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών,

καθώς τέθηκαν σε ισχύ οι δασμοί από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου και η Κίνα ακύρωσε τις προγραμματισμένες συνομιλίες, προκαλώντας νέους φόβους για μια παρατεταμένη, δαπανηρή διαμάχη για το εμπόριο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,1%, με τον γερμανικό δείκτη DAX να υποχωρεί κατά 0,3%. Οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών και των εταιριών εξόρυξης σημείωσαν πτώση μεταξύ 0,8% και 0,9%. Ο βασικός δείκτης των εταιριών της ευρωζώνης σημείωσε πτώση 0,3%.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στις επιχειρηματικές συμφωνίες, με τον μεγαλύτερο στην Ευρώπη όμιλο συνδρομητικής τηλεόρασης Sky να καταγράφει άλμα αφού η Comcast, με την προσφορά που υπέβαλε, κέρδισε σε δημοπρασία για την εταιρία. Η μετοχή της Sky κατέγραψε άλμα 8,6% στις 17,23 λίρες, λίγο κάτω από την προσφορά της Comcast για 17,28 λίρες ανά μετοχή.

Στον αντίποδα, η μετοχή του βρετανικού ταξιδιωτικού ομίλου Thomas Cook κατέγραψε βουτιά 25% αφού αναθεώρησε πτωτικά την πρόβλεψη για την κερδοφορία του, αποδίδοντας την εξέλιξη στις υψηλές θερμοκρασίες στη βόρεια Ευρώπη που είχαν ως αποτέλεσμα να μειωθεί η ζήτηση για πακέτα διακοπών στα τέλη Αυγούστου και τον Σεπτέμβριο.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu