Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Πτώση καταγράφουν, οι μετοχές

Σε αρνητικό έδαφος άνοιξαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα καθώς οι επενδυτές αξιολογούν εάν οι ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη δικαιολογούν το επιφυλακτικό κλίμα που οδήγησε σε διακυμάνσεις τις αγορές στη Wall Street και την Ασία.

Στο αρνητικό κλίμα συνέβαλε και το γεγονός ότι ο ευρύτερος κλάδος προϊόντων πολυτελείας επλήγη από φόβους για επιβράδυνση στην Κίνα.

Η μετοχή της γαλλικής LVMH σημείωσε πτώση 4,2% παρόλο που η μονάδα μόδας και δερμάτινων προϊόντων της εταιρίας είχε καλύτερες από τις αναμενόμενες επιδόσεις το τρίτο τρίμηνο

Οι ανησυχίες για μείωση της ζήτησης για επώνυμα προϊόντα μεταξύ των Κινέζων καταναλωτών έχουν πλήξει τις μετοχές των εταιριών με προϊόντα πολυτελείας τις τελευταίες ημέρες, καθώς συνεχίζεται η εμπορική διαμάχη μεταξύ Πεκίνου και Ουάσινγκτον.

Στις 10:35 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,3%. Ο γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 0,4% και ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,63%.

Ο βρετανικός FTSE σημείωσε πτώση 0,22% καθώς οι αναφορές για πρόοδο στις συνομιλίες διαζυγίου με την ΕΕ οδήγησαν σε άνοδο τη στερλίνα, μια εξέλιξη που επηρεάζει αρνητικά σε λογιστική βάση τα έσοδα που έχουν στο εξωτερικό οι βρετανικές εταιρίες μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Στην Ιταλίας, ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε πτώση 0,6%, με βαριές απώλειες για την εταιρία πολυτελών ενδυμάτων Moncler, που υποχώρησε κατά 5,2%, και την Fiat Chrysler, που κατέγραψε πτώση περίπου 2%.

Οι ιταλικές τράπεζες σημείωσαν πτώση 0,3% ύστερα από δημοσίευμα του Reuters ότι οι ευρωπαϊκές τραπεζικές εποπτικές αρχές παρακολουθούν πιο εντατικά τα επίπεδα ρευστότητας ύστερα από την αύξηση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων.

«Επικρατεί αβεβαιότητα στις χρηματοπιστωτικές αγορές, βλέπουμε περισσότερους επενδυτές να επιλέγουν μια στάση αναμονής προκειμένου να δουν πώς θα εξελιχθούν οι κίνδυνοι αναφορικά με τις αυξανόμενες αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, την παγκόσμια ανάπτυξη και την Κίνα», ανέφερε αναλυτής της LCG σε σημείωμά του.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...