• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Μικρή άνοδο καταγράφουν οι μετοχές μετά την επιλογή της Λαγκάρντ για να αναλάβει την προεδρία της ΕΚΤ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Μικρή άνοδο καταγράφουν οι μετοχές μετά την επιλογή της Λαγκάρντ για να αναλάβει την προεδρία της ΕΚΤ

Άνοδο κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών χάρη στις ελπίδες ότι η Γαλλίδα Κριστίν Λαγκάρντ, που επελέγη από τους Ευρωπαίους ηγέτες για να αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), θα διατηρήσει τη στάση υπέρ μιας χαλαρής πολιτικής του σημερινού επικεφαλής Μάριο Ντράγκι.

Εάν η υποψηφιότητά της εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Λαγκάρντ θα διαδεχθεί τον Ντράγκι όταν λήξει η θητεία του στα τέλη Οκτωβρίου.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων στο μεγαλύτερο μέρος της ευρωζώνης υποχώρησαν σε νέα χαμηλά επίπεδα μετά την είδηση αυτή ενώ οι τραπεζικές μετοχές, που τείνουν να επηρεάζονται αρνητικά από ένα περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων, σημείωσαν πτώση κατά 0,5%.

Στις 10:06 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε κατά 0,2%, με τον κλάδο τροφίμων και ποτών να σημειώνει υπεραπόδοση με άνοδο κατά 0,9%.

Η μετοχή της γερμανικής εταιρίας καταναλωτικών προϊόντων Henkel κατέγραψε άνοδο 1,5% αφού η Goldman Sachs αναβάθμισε τη σύσταση της σε “buy” από “neutral” καθώς αναμένει ότι η ανάκαμψη της εταιρίας το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα για τη μελλοντική ανάπτυξη.

Οι ευρωπαϊκές εταιρίες ολοκληρωμένων κυκλωμάτων δέχθηκαν πλήγμα αφού υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο προσωπικό του υπουργείου Εμπορίου αυτή την εβδομάδα ότι η κινεζική Huawei θα πρέπει ακόμα να αντιμετωπίζεται ως εταιρία που βρίσκεται σε ‘μαύρη λίστα’. Η είδηση αυτή έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση του Αμερικανού προέδρου το σαββατοκύριακο να χαλαρώσει την απαγόρευση για τις πωλήσεις προς την κινεζική εταιρία.

(φώτο: Pexels)