• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Εικόνα σταθεροποίησης εμφανίζουν οι αγορές, στο ξεκίνημα της συνεδρίασης

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Εικόνα σταθεροποίησης εμφανίζουν οι αγορές, στο ξεκίνημα της συνεδρίασης

Οριακές διακυμάνσεις κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών,

καθώς η κινεζική χρηματιστηριακή αγορά εμφάνισε εικόνα σταθεροποίησης ύστερα από τις μαζικές ρευστοποιήσεις και οι ανησυχίες για τη διαμάχη μεταξύ Ρώμης και Βρυξελλών για τον προϋπολογισμό της Ιταλίας φάνηκαν να μετριάζονται.

Η άνοδος των πετρελαϊκών μετοχών χάρη στις υψηλότερες τιμές αργού και η ενίσχυση των τραπεζικών μετοχών λόγω των αυξανόμενων αποδόσεων των ομολόγων βοήθησαν τον πανευρωπαϊκό δείκτη STOXX 600 να καταγράψει άνοδο 0,05% στις 10:19 ώρα Ελλάδας, μόλις πάνω από το χαμηλό έξι μηνών στο οποίο υποχώρησε χθες. Ο γερμανικός DAX και ο βρετανικός FTSE 100 ήταν αμετάβλητοι.

Ο δείκτης των εταιριών πετρελαίου και αερίου σημείωσε άνοδο 1,1% ενώ οι μετοχές πρώτων υλών ενισχύθηκαν κατά 1,3% καθώς αυξήθηκαν οι τιμές μετάλλων και αργού.

Οι τράπεζες σημείωσαν άνοδο 0,5% με τις ιταλικές να ενισχύονται κατά 1% ύστερα από δημοσίευμα ότι η ιταλική κυβέρνηση σχεδιάζει roadshows για να στηρίξει την αγορά ομολόγων.

Η γερμανική τράπεζα Commerzbank ενισχύθηκε κατά 2,8% ύστερα από αναβάθμιση της σύστασής της σε overweight από την JPMorgan.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu