Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Άνοδο σημειώνουν οι μετοχές

Διστακτική άνοδο σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών,

στη δεύτερη ημέρα ανόδου καθώς τα κέρδη της BP και της Volkswagen εντυπωσίασαν τους επενδυτές και ενίσχυσαν τις μετοχές των πετρελαϊκών εταιριών και των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Ο βασικός δείκτης για τις μετοχές στην ευρωζώνη σημείωσε άνοδο 0,4% στις 10:29 ώρα Ελλάδας, ενώ ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 0,3% και ο βρετανικός FTSE 100 κατά 0,4%.

Οι αμερικανικές μετοχές επλήγησαν από δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να επιβάλουν δασμούς σε όλες τις κινεζικές εισαγωγές, εάν δεν υπάρξει πρόοδος στις συνομιλίες μεταξύ του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Σι Τζινπίνγκ.

Ωστόσο η διάθεση για ρίσκο επέστρεψε κάπως στην Ασία, και στο ξεκίνημα των συναλλαγών στην Ευρώπη, αφού ο Τραμπ δήλωσε ότι αναμένει μια «εξαιρετική συμφωνία» με την Κίνα και το Πεκίνο έκανε μια νέα προσπάθεια να σταθεροποιήσει τις χρηματιστηριακές αγορές της χώρας.

Τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα από την BP και την Volkswagen προσέφεραν στήριξη στην αγορά. Συνέχιζε, ωστόσο, να επικρατεί νευρικότητα καθώς το τελευταίο δεκαπενθήμερο σημειώθηκε μεγάλη πτώση στις χρηματιστηριακές αγορές, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη STOXX 600 να παραμένει κοντά σε χαμηλό 22 μηνών.

Η BP κατέγραψε άλμα 4,3% αφού τα κέρδη του πετρελαϊκού κολοσσού εκτοξεύθηκαν σε υψηλό πέντε ετών. Η άνοδός της ενίσχυσε τον κλάδο πετρελαίου και αερίου, που σημείωσε άνοδο 1,3%, και προσέφερε στήριξη στην αγορά.

Η Volkswagen σημείωσε άλμα 4,6% αφού τα κέρδη της ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνταν οι τράπεζες. Η μετοχή της BNP Paribas υποχώρησε κατά 3,5%, αφού η μεγαλύτερη εισηγμένη τράπεζα της Γαλλίας ανακοίνωσε χαμηλότερα των αναμενόμενων έσοδα για το τρίτο τρίμηνο.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...