• Αρχική
  • Άρθρα
  • Εξοντώνονται οι τουρκικές δυνάμεις στη Λιβύη: «Κανένα έλεος στους ισλαμιστές που έφερε η Τουρκία», διαμηνύει ο Στρατάρχης Χαφτάρ (ΒΙΝΤΕΟ)

Εξοντώνονται οι τουρκικές δυνάμεις στη Λιβύη: «Κανένα έλεος στους ισλαμιστές που έφερε η Τουρκία», διαμηνύει ο Στρατάρχης Χαφτάρ (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι τρομοκράτες εκ Συρίας που φέρνει ο Ερντογάν στη Λιβύη έχουν μπει ήδη για τα καλά στον πόλεμο.

Δημοσιεύοντας τα πρώτα βίντεο από τις νικηφόρες του μάχες κοντά στην πρωτεύουσα Τρίπολη, ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης διαμηνύει πως εξοντώνει τις δυνάμεις του Ερντογάν στο βορειοαφρικάνικο κράτος.

Πιο συγκεκριμένα σε αναρτήσεις τους «ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης πέτυχε να εξοντώσει έναν πολύ μεγάλο αριθμό από Σύρους μισθοφόρους τρομοκράτες»:

Ο Στρατάρχης Χαφτάρ είναι στην πρώτη γραμμή των μαχών ενάντια στην φιλοτουρκική κυβέρνηση της Τρίπολης με σύνθημα το «Κανένα έλεος στις δυνάμεις που έφερε ο Ερντογάν στη Λιβύη»:

«Η Γενική Διοίκηση του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA – του στρατάρχη Χαφτάρ) έδωσε εντολές να μην υπάρξει κανένα έλεος στους Σύρους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα που μεταφέρθηκαν από την Τουρκία για να πολεμήσουν για τον GNA ( Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας – oι δυνάμεις του Φαγιέζ αλ Σάρατζ).

Εθνικός Στρατός της Λιβύης πέτυχε να εξοντώσει έναν πολύ μεγάλο αριθμό από Σύρους μισθοφόρους τρομοκράτες» .

Την ίδια ώρα τα πρώτα βίντεο με τους Σύρους μαχητές να πολεμούν στο πλευρό της κυβέρνησης της Τρίπολης έχουν αρχίσει να αναρτώνται στα social media.

Πρόκειται για ισλαμιστές που αποτελούσαν διάφορους θύλακες της συριακής αντιπολίτευσης και μεγάλους αντιπάλους του καθεστώτος Άσαντ καθώς και των Ρώσων.

Τώρα πολλούς εξ αυτών, όντας εργαλεία του Ερντογάν, τους βλέπουμε να πολεμούν ως μισθοφόροι στη Λιβύη.

Ωστόσο ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την φιλοτουρκική κυβέρνηση της Τρίπολης, με τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης να έχει ήδη ανακοινώσει πριν από μερικές ώρες την κατάληψη «στρατηγικών σημείων» στην Λιβυκή πρωτεύουσα:

(φωτο:unsplash)