Εξιτήριο από το νοσοκομείο παίρνει ο Νετανιάχου

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου βγήκε σήμερα από το ιατρικό κέντρο Σέμπα, όπου χθες υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για να του τοποθετηθεί βηματοδότης, ανακοίνωσε η δομή υγείας.

Ο κ. Νετανιάχου έλαβε εξιτήριο και αποχώρησε από το καρδιολογικό τμήμα του Σέμπα, δήλωσε εκπρόσωπος του ιατρικού κέντρου όπου εισήχθη ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός αναμένεται να είναι παρών στην ψηφοφορία που θα γίνει αργότερα σήμερα στην Κνέσετ, την ισραηλινή Βουλή, για να εγκριθεί αμφιλεγόμενο σχέδιο νόμου που εγγράφεται στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης και προκαλεί αντιδράσεις και μαζικές κινητοποιήσεις εδώ και μήνες.

Το νομοσχέδιο αναιρεί τη δυνατότητα του Ανωτάτου Δικαστηρίου να ακυρώσει κυβερνητικές ή υπουργικές αποφάσεις αν τις κρίνει «παράλογες». Εάν εγκριθεί, κάτι που θεωρείται βέβαιο με δεδομένη την ισορροπία ισχύος στην ισραηλινή εθνική αντιπροσωπεία, θα είναι η πρώτη από τις μεταρρυθμίσεις που θα τεθεί σε ισχύ, στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του συστήματος δικαιοσύνης που προωθεί η κυβέρνηση συμμαχίας υπό τον κ. Νετανιάχου, η πιο δεξιά στην ιστορία του Ισραήλ.

Το θέμα διχάζει την ισραηλινή κοινωνία εδώ και πάνω από έξι μήνες. Χιλιάδες πολίτες συμμετέχουν συχνά σε μαζικές κινητοποιήσεις καταγγέλλοντας την αποδυνάμωση του συστήματος δικαιοσύνης. Το τελευταίο διάστημα, η σχεδιαζόμενη μεταρρύθμιση συναντά ολοένα μεγαλύτερη αντίσταση στις τάξεις του Τσαχάλ, του ισραηλινού στρατού.

Οι πολέμιοι της μεταρρύθμισης τη χαρακτηρίζουν απειλή για τη δημοκρατία.

(απεμπε – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί