Πεντακόσιοι στρατιώτες της Εθνοφρουράς αναπτύχθηκαν σήμερα το πρωί για να αποκαταστήσουν την τάξη στη Μινεάπολη, έπειτα από άλλη μια νύχτα βίαιων διαδηλώσεων μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, κατά τη διάρκεια της σύλληψής του από αστυνομικούς.
Πιο συγκεκριμένα σε σχετικό δελτίο Τύπου το σώμα αναφέρει:
«Τα μέλη της Εθνοφρουράς της πολιτείας της Μινεσότα θα προσφέρουν στήριξη στις πολιτικές αρχές, για όσο διάστημα τους ζητηθεί, με στόχο να εγγυηθούν την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών».
Ο κυβερνήτης της πολιτείας, Τιμ Ουόλζ υπέγραψε διάταγμα χθες το απόγευμα με το οποίο δίνει το πράσινο φως για την ανάπτυξη των δυνάμεων της Εθνοφρουράς.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, στρατιώτες «συμμετείχαν ήδη σε διάφορες αποστολές» με τους πυροσβέστες και για να αντιμετωπίσουν τις «ταραχές που προκάλεσαν πολίτες», διευκρινίζεται στο δελτίο Τύπου. Συνέχισαν να αναπτύσσονται στη Μινεάπολη έως νωρίς το πρωί, φθάνοντας τους 500 «επί ποδός».
(protothema – φωτo:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Ιταλία προτείνει να εξεταστούν «άλλες λύσεις» αντί της κλοπής ρωσικών κεφαλαίων
- Επιστράτευση: Καθημερινός «πόλεμος» πολιτών-στρατιωτικών στους δρόμους της Ουκρανίας, vid
- Η κατάσταση στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή! Επικό ΒΙΝΤΕΟ
- «ELVE»: Το σπάνιο φαινόμενο που “κοκκίνισε” τον ουρανό της Βόρειας Ιταλίας – Δείτε εικόνα
- Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στη χώρα στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών
- Πυρκαγιά σε ρωσικό διυλιστήριο μετά από επίθεση ουκρανικών drones, vid
- Τι περιλαμβάνει η κυβερνητική παρέμβαση για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο: Η ρύθμιση και τα κριτήρια
- Εικόνες που δεν θα αρέσουν καθόλου στη ρωσόφοβη Κάλας! ΒΙΝΤΕΟ
- Ο Όρμπαν «τραντάζει» την Ευρωπαϊκή Ένωση με την ανάρτησή του – Η Δεξιά δυναμώνει
- Κινεζική Πρωτοχρονιά: Εισαγωγές ρεκόρ χιλιάδες τόνων κερασιών από τη Χιλή στη Σανγκάη









