• Αρχική
  • Άρθρα
  • Έβγαλαν το παιδί τους Αδόλφο και… βρέθηκαν στα δικαστήρια

Έβγαλαν το παιδί τους Αδόλφο και… βρέθηκαν στα δικαστήρια

Νεαρό ζευγάρι βρετανών, μέλη της οργάνωσης National Action, ονόμασαν πέρυσι το παιδί τους Αδόλφο και έχουν τώρα μπλεξίματα με τον νόμο.

 

Στο δικαστήριο του Μπέρμιγχαμ παρουσιάστηκαν μάλιστα και φωτογραφίες του μωρού τυλιγμένου με σβάστικες, ενώ σε άλλες το έβαζαν οι γονείς του να χαιρετά ναζιστικά.

Η 38χρονη Claudia Patatas και ο 22χρονος σύντροφός της Adam Thomas από το Οξφορντσάιρ κατηγορούνται ως μέλη της National Action, που ιδρύθηκε το 2013 και τέθηκε εκτός νόμου τον Ιούνιο του 2016 για τον φόνο της Τζο Κοξ, βουλευτίνας των Εργατικών.

Ο εισαγγελέας Barnaby Jameson παρομοιάζει τις πράξεις τους με «λευκή τζιχάντ». Ισχυρίστηκε μάλιστα πως η απόφασή τους να ονομάσουν τον γιο τους Αδόλφο είναι «μεγάλης σημασίας», καθώς αποκαλύπτει την εμπλοκή τους με τους θιασώτες του Χίτλερ.

«Με δεδομένο ότι το παιδί γεννήθηκε έναν χρόνο μετά την απαγόρευση της National Action, θα μπορούσες να σκεφτείς πως το όνομα Αδόλφος έχει μεγάλη σημασία», σημείωσε πριν αποκαλέσει το ζευγάρι «σκληροπυρηνικούς νεοναζί». Οι δυο τους παραμένουν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά τη σύλληψή τους τον Ιανουάριο, μια σύλληψη που ήρθε αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του ονόματος του μικρού.

Η δίκη συνεχίζεται…