• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • Έτσι έρχεται η πραγματική ανάπτυξη: Πως οι δασμοί του «κακού» Τραμπ έδωσαν δουλειές στους Αμερικανούς

Έτσι έρχεται η πραγματική ανάπτυξη: Πως οι δασμοί του «κακού» Τραμπ έδωσαν δουλειές στους Αμερικανούς

Μέτρα που σύσσωμη η Δύση αλλά και το βαθύ κράτος των ΗΠΑ αποδοκίμασαν από την πρώτη στιγμή.
Του Άρη Δημόπουλου

Τα πράγματα είναι πολύ απλά.

Είτε αρέσει σε κάποιους είτε δεν αρέσει, η οικονομική πολιτική Τραμπ στις ΗΠΑ έχει ήδη αποφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα κυρίως ως προς την αύξηση των θέσεων εργασίας για τους Αμερικανούς πολίτες αλλά και την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων στη χώρα.

Ως εκ τούτου, περίπου 1μιση χρόνο μετά την ανακοίνωση της πρώτης δέσμης μέτρων για την μείωση των φόρων, η κυβέρνηση Τραμπ βλέπει τα μέτρα για την επιβολή δασμών κυρίως στην Κινα άλλα και σε άλλες χώρες να αποδίδουν.

Και μάλιστα με το παραπάνω!

Η έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό του «Συνασπισμού για μια ευημερούσα Αμερική» (CPA) διαπιστώνει ότι ο αριθμός των θέσεων εργασίας των ΗΠΑ που δημιουργήθηκαν λόγω των δασμών της κυβέρνησης Τραμπ για τον εισαγόμενο χάλυβα, αλουμίνιο, ηλιακούς συλλέκτες και πλυντήρια υπερβαίνει τον αριθμό των απωλειών θέσεων στις ΗΠΑ κατά 20 -to-1!

Αυτό εν ολίγοις σημαίνει πως για κάθε θέση εργασίας που χάνεται δημιουργούνται (στους αντίστοιχους κλάδους) άλλες 20!!!

Όπως αναφέρει και το Breitbart News, η CPA διαπίστωσε ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών, δημιουργήθηκαν περίπου 11.100 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ λόγω των προστατευτικών δασμών του Tραμπ.

Από την άλλη πλευρά, υπήρξαν περίπου 514 απώλειες θέσεων εργασίας που συνδέονται άμεσα με τα μέτρα αυτά, αριθμός αμελητέος μπροστά στην «εργασιακή έκρηξη» που παρατηρείται. 

Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο στη βιομηχανία σιδήρου και χάλυβα έχουν δημιουργηθεί περίπου 5.000 θέσεις εργασίας στον τομέα της μεταποίησης. Στη βιομηχανία αλουμινίου, έχουν δημιουργηθεί λιγότερες από 3.000 θέσεις εργασίας. 

Όλα τα παραπάνω πάντα χάρη στα μέτρα για το εμπόριο που ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, με πρωταρχικό σκοπό να τονώσει το εμπόριο στις ΗΠΑ. 

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...