Στον απόηχο της διορίας «μερικών ημερών» που φέρεται να του έδωσε ο Τραμπ, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έριξε τη «βόμβα» το βράδυ της Τρίτης.
Πιο συγκεκριμένα, ο Ουκρανός πρόεδρος, η θητεία του οποίου έχει λήξει προ πολλού, ανακοίνωσε πριν από λίγο πως είναι έτοιμος να κάνει ορισμένες αλλαγές στον εκλογικό νόμο για τη διενέργεια εκλογών.
«Δεδομένου ότι το ζήτημα αυτό έχει τεθεί από τον πρόεδρο των ΗΠΑ και τους Ευρωπαίους εταίρους μας, θα είμαι σύντομος: Είμαι έτοιμος».
Μάλιστα ο ίδιος ζήτησε από τις ΗΠΑ του Τραμπ και τους συμμάχους του να… εξασφαλίσουν πως οι κάλπες θα στηθούν σε κλίμα ασφάλειας.
«Ζητώ τώρα, και το δηλώνω ανοιχτά, από τις ΗΠΑ να με βοηθήσουν. Μαζί με τους ευρωπαίους εταίρους μας, μπορούμε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια που απαιτείται για τη διεξαγωγή εκλογών. Αν αυτό συμβεί, η Ουκρανία θα είναι έτοιμη να διεξαγάγει εκλογές μέσα στις επόμενες 60 έως 90 ημέρες»
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Απίθανο βίντεο! Γήπεδο χόκεϊ επί πάγου γεμίζει με χιλιάδες λούτρινα ζωάκια μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα
- Αίτημα της Ομοσπονδίας Φορτηγών στο υπ. Μεταφορών για τα ωράρια των οδηγών λόγω αγροτικών μπλόκων
- Έλ. Ράπτη: Ζητήματα ενδοοικογενειακής βίας και στήριξης της οικογένειας στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Στ. Κυμπουρόπουλο
- Άτακτη αρκούδα εισέβαλε σε ζαχαροπλαστείο του Τενεσί και τα έκανε ρημαδιό για τέταρτη φορά – Δείτε εικόνες
- Ο Κυρ. Μητσοτάκης στη Μαδρίτη: Συνάντηση με τον Πέδρο Σάντσεθ και τον Βασιλιά Φελίπε
- Το ξεκάθαρο μήνυμα της 80χρονης Έλεν Μίρεν σε όσους κυνηγούν την αιώνια νεότητα
- Θεσ/νίκη: Έτρεχε με 128 χλμ /ώρα σε κατοικημένη περιοχή – Επιβλήθηκε πρόστιμο και αφαιρέθηκε η άδεια οδήγησης
- Eurovision 2026: Στον πρώτο ημιτελικό θα διαγωνισθεί η Ελλάδα, στον δεύτερο η Κύπρος
- Ασπρόπυργος: Επιχείρηση της ΕΛΑΣ μετά τα επεισόδια της Κυριακής και τον τραυματισμό αστυνομικού
- Πρόεδρος ιρανικής βουλής προς Τραμπ: «Οι υπερασπιστές του Ιράν θα σου διδάξουν ένα αξέχαστο μάθημα»









