• Αρχική
  • Άρθρα
  • Έτοιμος δηλώνει ο ΟΗΕ να φιλοξενήσει μία Σύνοδο Κορυφής Πούτιν-Μπάιντεν

Έτοιμος δηλώνει ο ΟΗΕ να φιλοξενήσει μία Σύνοδο Κορυφής Πούτιν-Μπάιντεν

Το γραφείο των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη είναι έτοιμο να προσφέρει μια πλατφόρμα για τη Σύνοδο Κορυφής μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, εάν ληφθεί τέτοιο αίτημα από τα μέρη, όπως δήλωσε την Τρίτη (25/05) η Αλεσάντρα Βελούτσι, επικεφαλής της Υπηρεσίας Τύπου.

Συγκεκριμένα, η ίδια δήλωσε στο Sputnik: «Το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη είναι πολύ ικανοποιημένο που η συνάντηση των προέδρων θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη.

Αυτό επιβεβαιώνει το ρόλο της Γενεύης ως τόπου διεξαγωγής διεθνών εκδηλώσεων στο υψηλότερο επίπεδο. Φυσικά, εάν υπάρχει ένα αίτημα, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα πάντα για να το υποστηρίξουμε».

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη (25/05), ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν, στις 16 Ιουνίου, στην πόλη της Γενεύης.
Από την πλευρά του, το Κρεμλίνο επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση: «Σκοπεύουν να συζητήσουν την κατάσταση και τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης των σχέσεων Ρωσίας – ΗΠΑ, ζητήματα στρατηγικής σταθερότητας, καθώς και επίκαιρα θέματα στη διεθνή ατζέντα, συμπεριλαμβανομένης της αλληλεπίδρασης στην καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού και της διευθέτησης των περιφερειακών συγκρούσεων».

Ο Λευκός Οίκος, βέβαια, γνωστοποίησε το εξής: «Ο Πρόεδρος Μπάιντεν θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Πούτιν στη Γενεύη της Ελβετίας, στις 16 Ιουνίου 2021. Οι ηγέτες θα συζητήσουν ένα πλήρες φάσμα πιεστικών ζητημάτων, καθώς επιδιώκουμε να αποκαταστήσουμε την προβλεψιμότητα και τη σταθερότητα στη σχέση ΗΠΑ – Ρωσίας».

Επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν απέλασε πρόσφατα 10 Ρώσους διπλωμάτες από τις ΗΠΑ και επέβαλε κυρώσεις σε 32 ρωσικές οντότητες και άτομα ως μέρος ενός νέου γύρου κυρώσεων για τις υποτιθέμενες κυβερνοεπιθέσεις της Μόσχας και άλλες εχθρικές πράξεις κατά των αμερικανικών συμφερόντων.

Ωστόσο, η Μόσχα αρνήθηκε τους προαναφερθέντες ισχυρισμούς και είπε ότι οι τελευταίες κυρώσεις των ΗΠΑ έρχονται σε αντίθεση με τη ρητορική της αμερικανικής κυβέρνησης ότι επιδιώκει σταθερή σχέση με τη Ρωσία.

(sputniknews)