• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ερντογάν: Ρωσία και Ουκρανία να επιλύσουν διπλωματικά το πρόβλημα

Ερντογάν: Ρωσία και Ουκρανία να επιλύσουν διπλωματικά το πρόβλημα

Στην επίλυση των προβλημάτων μέσω των διπλωματικών οδών κάλεσε ο Ερντογάν τη Ρωσία και την Ουκρανία, με αφορμή το περιστατικό της Κυριακής στο στενό του Κερτς.

 

O Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάλεσε Ρωσία και Ουκρανία να επιλύσουν με διπλωματικό τρόπο τις διαφορές τους στη Μαύρη Θάλασσα.

Η Ρωσία είχε προχωρήσει στην κράτηση τριών πλοίων του ουκρανικού Ναυτικού την Κυριακή για παράνομη είσοδο στα χωρικά της ύδατα, στη Μαύρη Θάλασσα, ανατολικά της Κριμαίας, και διότι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις να σταματήσουν καθώς επιχειρούσαν να περάσουν στο στενό του Κερτς.

«Θέλουμε ειρήνη στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Θέλουμε Ρωσία και Ουκρανία να εργαστούν μαζί κι όχι εναντίον η μία της άλλης. Τους καλούμε ξανά να κάτσουν κάτω και να λύσουν διπλωματικά το πρόβλημα», δήλωσε ο Ερντογάν, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι κατέσχεσε τα ουκρανικά πλοία αφότου εισήλθαν σε περιοχή που ήταν προσωρινά κλειστή για ναυσιπλοΐα και αφότου έκαναν επικίνδυνους ελιγμούς. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, έκανε λόγο για «πολύ επικίνδυνη πρόκληση». Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία για παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Από Sputnik