μία εβδομάδα αφότου πρώην κορυφαίος κυβερνητικός αξιωματούχος απηύθυνε έκκληση για την αποφυλάκιση του Ντεμιρτάς.
Πρώην ηγέτης του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών, ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς βρίσκεται στη φυλακή εδώ και περισσότερο από τέσσερα χρόνια για κατηγορίες που σχετίζονται με βίαιες διαδηλώσεις εναντίον της αδράνειας του τουρκικού στρατού στη διάρκεια επίθεσης μαχητών εναντίον της πόλης Κομπάνι των Κούρδων της Συρίας.
Ο πρώην αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς είχε απευθύνει την περασμένη εβδομάδα έκκληση για την απελευθέρωση του Ντεμιρτάς. Όμως μπροστά στις επικρίσεις που αντιμετώπισε τις τελευταίες ημέρες, ο Αρίντς παραιτήθηκε χθες, Τρίτη, από τη θέση που κατείχε στο προεδρικό συμβούλιο.
Σε ομιλία του προς μέλη του κόμματός του, του AKP, στο κοινοβούλιο, ο Ερντογάν δήλωσε επίσης σήμερα πως η κυβέρνησή του θα προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις του δικαστικού συστήματος μαζί με τους εθνικιστές συμμάχους του.
«Επιταχύνουμε την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στη δικαιοσύνη», δήλωσε ο Ερντογάν. «Θα φέρουμε πακέτα άλλων μεταρρυθμίσεων στο κοινοβούλιο … και θα οριστικοποιήσουμε το σχέδιο δράσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Ο Τούρκος πρόεδρος έπλεξε το εγκώμιο της κοινοβουλευτικής συμμαχίας του AKP με το εθνικιστικό MHP, μια μέρα αφού ο ηγέτης του MHP, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, απέρριψε δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης σχετικά με διενέξεις με το AKP αναφορικά με τις πρόσφατες κυβερνητικές δηλώσεις περί μεταρρυθμίσεων.
(ΦΩΤΟ:Eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Πάπας απευθύνει έκκληση για εκεχειρία: «Εδώ και δύο εβδομάδες, οι άνθρωποι της Μ. Ανατολής υποφέρουν»
- Καλαμαριά: Συμπληρωματική δίωξη στα δύο άτομα που ήταν μαζί με το θύμα – Κρατείται ο ένας εξ αυτών
- Ευρωπαϊκή διάκριση για το Φεστιβάλ Μουσικής Χάλκης – Δημήτρης Κρεμαστινός από το European Heritage Hub
- Ο Αμερικανός υπουργός Ενέργειας εκτιμά πως ο πόλεμος με το Ιράν θα τελειώσει εντός λίγων εβδομάδων
- Αραγτσί: Ο πόλεμος δεν θα τελειώσει παρά μόνο όταν το Ιράν θα είναι “βέβαιο” ότι δεν θα ξανασυμβεί
- Ο ΙΣΑ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για αντικειμενική κοστολόγηση ιατρικών πράξεων και εξετάσεων
- Ανάρτηση ΥΠΕΝ Σ. Παπασταύρου για την συμπλήρωση ενός χρόνου στο υπουργείο
- ΕΦΕΤ για Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή: Στο επίκεντρο ασφάλεια προϊόντων και εμπιστοσύνη καταναλωτών
- Λίβανος: Ήγετικό στέλεχος της παλαιστινιακής Χαμάς σκοτώθηκε σε ισραηλινό πλήγμα
- Πόλεμος στο Ιράν: Το Ισραήλ εγκρίνει “έκτακτο” κονδύλι στον προϋπολογισμό









