με αφορμή την ομιλία του για την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, και προσέθεσε ότι για την πατρίδα και την ανεξαρτησία της η χώρα του θα αντιταχθεί σε αυτή την «κρατική τρομοκρατία» με όλα τα μέσα που διαθέτει.
«Ενώ το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα και τρομοκρατικές επιθέσεις στον Λίβανο, την ίδια στιγμή προσπαθεί με κάθε είδους προκλήσεις να παρασύρει τις χώρες της περιοχής στη φωτιά του», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.
Ο Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι «μετά την Παλαιστίνη και τον Λίβανο, η ισραηλινή κυβέρνηση υποκινούμενη από την αυταπάτη της Γης της Επαγγελίας, θα βάλει στο στόχαστρο την πατρίδα μας. Η κατοχή, η τρομοκρατία και η επιθετικότητα είναι ακριβώς δίπλα μας. Απέναντι μας δεν έχουμε ένα κράτος που δεσμεύεται από το δίκαιο, αλλά μια δολοφονική αγέλη που τρέφεται με αίμα και ευδοκιμεί στην κατοχή».
Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε επίσης ότι «η ισραηλινή επιθετικότητα περιλαμβάνει και την Τουρκία» και προσέθεσε ότι «για την πατρίδα μας, το έθνος μας και την ανεξαρτησία μας, θα σταθούμε απέναντι σε αυτή την κρατική τρομοκρατία με κάθε μέσο που διαθέτουμε».
«Προειδοποιώ το Ισραήλ με σαφήνεια, οι συνέπειες της χερσαίας επιχείρησής του στον Λίβανο δεν θα είναι παρόμοιες με τις προηγούμενες κατοχές του» είπε, μεταξύ άλλων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χωρίς να διευκρινίζει ποιες θα είναι αυτές οι συνέπειες, και τόνισε πως «ενώ το παγκόσμιο σύστημα κλονίζεται ριζικά, το Κοινοβούλιο μας θα καθοδηγήσει τόσο τη χώρα μας όσο και τη γεωγραφία μας με αξιοπρέπεια, κοινή λογική και συναίνεση».
ΑΠΕΜΠΕ-ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τέλεση της Θείας Λειτουργίας στη Μητρόπολη Αθηνών από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο
- Ζαχάροβα: Οι λαοί της Ευρώπης κουράστηκαν να δίνουν τα λεφτά τους στον Ζελένσκι, vid
- Τραγωδία στο Νησέλλι Ημαθίας: Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες σε τροχαίο
- Ληστές για κλάματα: Πήραν το ΑΤΜ… όμηρο, vid
- Το χριστουγεννιάτικο μετρό στη Μόσχα είναι το κάτι άλλο, vid
- KKE για αγρότες: «Όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση… είναι βέβαιο ότι θα φάει τα μούτρα της»
- Ποιός ευχήθηκε «Καλά Χριστούγεννα» βάζοντας τον… Αλλάχ μέσα;
- Μόσχα: Υπάρχει «αργή αλλά σταθερή πρόοδος» στις ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ
- Δήμος Αθηναίων: Χριστουγεννιάτικο γεύμα αγάπης για 1.300 άστεγους και οικονομικά ευάλωτους παρουσία Χ. Δούκα
- Ν. Χαρδαλιάς: «Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της αγάπης, της συνύπαρξης και της ελπίδας»









