Η Μόσχα θα δώσει μια συγκεκριμένη και επαρκή απάντηση εάν η Πολωνία προσπαθήσει να αναχαιτίσει ρωσικούς πυραύλους πάνω από την Ουκρανία, δήλωσε σε ρωσικά δίκτυα το πρωί της Δευτέρας ο Όλεγκ Τιάπκιν, ανώτατος διπλωμάτης του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.
Νωρίτερα, ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Ράντοσλαβ Σικόρσκι δήλωσε ότι η Βαρσοβία εξετάζει το ενδεχόμενο να καταρρίψει ρωσικούς πυραύλους πάνω από την Ουκρανία.
«Εάν η επίσημη Βαρσοβία υποκύψει σε μια περιπετειώδη παρόρμηση και αποφασίσει να επιχειρήσει να αναχαιτίσει όπλα μεγάλης εμβέλειας που χρησιμοποιούνται νόμιμα από τις ένοπλες δυνάμεις μας για να εξουδετερώσουν στρατιωτικές απειλές που προέρχονται από το ουκρανικό έδαφος προς τη Ρωσία, τότε η απάντηση σε αυτές θα είναι επαρκής και πολύ συγκεκριμένη.
Η Ρωσική Διπλωματία έχει επανειλημμένα επισημάνει τους κινδύνους που ενέχει η πιθανή άμεση συμμετοχή δυτικών κρατών σε στρατιωτικές ενέργειες στο πλευρό του καθεστώτος του Κιέβου».
Δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις για αυτό το θέμα με κανέναν. Η θέση μας είναι γνωστή τόσο στη Βαρσοβία όσο και στο ΝΑΤΟ».
Το Κίεβο είχε καλέσει τις δυτικές χώρες να καταρρίψουν πυραύλους πάνω από την Ουκρανία από το έδαφός τους.
Γαλλικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα Ουκρανούς αξιωματούχους, μετέδωσαν μέσα στο καλοκαίρι ότι το Κίεβο πιέζει τους Ευρωπαίους συμμάχους να δημιουργήσουν ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη δυτική Ουκρανία, αναπτύσσοντας συστήματα αεράμυνας στην Πολωνία και τη Ρουμανία.
Θυμίζουμε πως ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών, Ράντοσλαβ Σικόρσκι, ανακοίνωσε ότι η Βαρσοβία εξετάζει πρόταση από το Κίεβο για την κατάρριψη ρωσικών πυραύλων που κατευθύνονται προς το πολωνικό έδαφος, ενώ βρίσκονται ακόμη στον ουκρανικό εναέριο χώρο.
Η πρόταση συμπεριλήφθηκε σε μια κοινή αμυντική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών που υπεγράφη κατά την επίσκεψη του Ζελένσκι στη Βαρσοβία.
Έπομενως έχουν ήδη πέσει οι υπογραφές και μένει πλέον να δούμε τι θα γίνει όταν οι νατοϊκοί Πολωνοί αρχίσουν να καταρρίπτουν ρωσικούς πυραύλους ή και μαχητικά!
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-PAP photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μετά τις προβοκάτσιες, το ΝΑΤΟ απειλεί τον Πούτιν με το Άρθρο 5
- Οι Νορβηγοί… «θυμήθηκαν» πως η Ρωσία έχει παραβιάσει τρεις φορές τον εναέριο χώρο τους το 2025
- Η στιγμή που ο Τραμπ «ακύρωσε» ρεπόρτερ του CNN: «Είστε Fake News», video
- Αμερικανικό LNG και πυρηνικοί αντιδραστήρες στην ατζέντα των σχέσεων της Τουρκίας με τις ΗΠΑ
- Φλωρίδη για Τέμπη: «Απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης της τραγωδίας των Τεμπών»
- Κρεμλίνο: Δεν έχουμε καμία σχέση με τις πτήσεις drones πάνω από ευρωπαϊκό αεροδρόμιο
- Δήμας: Παρέμβαση με στόχο τη βελτίωση της κυκλοφοριακής ροής στον Ανισόπεδο Κόμβο Μεταμόρφωσης
- Διεθνής περίγελος! «Καψόνι» του Τραμπ στον Μακρόν: Τον σταμάτησε η αστυνομία, video
- Άσκηση “Παρμενίων – 2025”: Την 1η Οκτωβρίου θα ηχήσουν σειρήνες και καμπάνες εκκλησιών
- Τραγωδία σε χωριό των Χανίων: 78χρονη βρέθηκε απανθρακωμένη μετά από φωτιά στο σπίτι της
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΟΡΜΟΣ

ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ

ΘΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΔΥΠΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΙΟΡΤΗ
