χάρη σε έναν «επιθετικό ελιγμό», σύμφωνα με βίντεο που κατέγραψαν επιβάτες και αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Το αεροσκάφος, που είχε απογειωθεί από τη Μινεάπολη, στη Μινεσότα (βόρεια), ετοιμαζόταν να προσγειωθεί την Παρασκευή στο Μίνοτ, στη Βόρεια Ντακότα, όταν ο πιλότος άλλαξε απότομα κατεύθυνση, αιφνιδιάζοντας τους επιβάτες.
«”Στρίψτε δεξιά”, μου είπε ο πύργος ελέγχου. Εγώ είπα “εκεί υπάρχει ένα αεροσκάφος” και ο πύργος μου είπε “στρίψτε αριστερά”», ακούγεται να λέει ο πιλότος σε ένα βίντεο που τράβηξε μία επιβάτης, το οποίο δημοσίευσε στο Instagram.
Δείτε ΕΔΩ το βίντεο που κατέγραψαν επιβάτες.
«Λαμβάνοντας υπόψη την ταχύτητά του, ήταν ένα στρατιωτικό αεροσκάφος, δεν γνωρίζω με τι ταχύτητα πετούσε, όμως ήταν πολύ πιο γρήγορο (από εμάς). Σκέφτηκα πως το πιο ασφαλές θα ήταν να κάνω αναστροφή. Λυπάμαι για αυτόν τον επιθετικό ελιγμό», συνέχισε ο κυβερνήτης.
Ο ιστότοπος παρακολούθησης των πτήσεων Flight Radar κατέγραψε την πορεία του αεροσκάφους, που έκανε έναν μεγάλο κύκλο προτού προσγειωθεί.
Η πολεμική αεροπορία ανέφερε στην εφημερίδα Washington Post πως ένα βομβαρδιστικό B-52 εκτελούσε εκείνη την ημέρα μία πτήση πάνω από το Μίνοτ, όπου βρίσκονται ένα πολιτικό αεροδρόμιο και μια στρατιωτική βάση.
«Η πτήση 3788 της SkyWest, που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο μεταξύ Μινεάπολη και Μίνοτ τη 18η Ιουλίου, προσγειώθηκε χωρίς πρόβλημα στο Μίνοτ, αφού πήρε την άδεια του πύργου ελέγχου, όμως άλλαξε διαδρομή όταν ένα άλλο αεροσκάφος έγινε ορατό στην πορεία πτήσης του. Διεξάγουμε έρευνα για αυτό το περιστατικό», ανέφερε η αεροπορική εταιρεία σε ένα δελτίο Τύπου, όπως μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ.
Σύμφωνα με τον πιλότο που ακούγεται στο βίντεο, αυτό το αεροδρόμιο δεν διαθέτει ραντάρ και ο πύργος ελέγχου εργάζεται οπτικά.
ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo αρχείου
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΕΛΑΣ: Δέκα νεκροί και 610 τραυματίες σε 530 τροχαία τον Νοέμβριο στην Αττική
- Αυτό που προωθείται παγκοσμίως ακούστηκε από τον πάπα και στον Λίβανο
- ΑΑΔΕ: Διαθέσιμη νέα έκδοση της εφαρμογής “timologio” από αύριο 2/12 – Όλες οι αλλαγές
- Τραγωδία στη Χαλκιδική: Νεκρός 79χρονος που καταπλακώθηκε από κορμό δέντρου, προσπαθούσε να κόψει ξύλα
- Τα ίδια πάλι από τον Μακρόν για την Ουκρανία, αλλά Ρωσία και ΗΠΑ δεν δείχνουν να υπολογίζουν την Γαλλία
- Ρεκόρ επισκεψιμότητας και ισχυρή άνοδος σε κρουαζιέρα και ακτοπλοΐα το 2025 στο λιμάνι της Κέρκυρας
- Επικίνδυνες καταστάσεις! Σε ποιά περιοχή θα μπορούσε να ανάψει «φωτιά» πολέμου
- Ρωσία και Σ. Αραβία υπέγραψαν συμφωνία για επισκέψεις επιχειρηματιών και τουριστών χωρίς βίζα για 90 ημέρες
- ΠΑΣΟΚ: Ήμασταν κατηγορηματικά αντίθετοι στη συμμετοχή της Τουρκίας στο SAFE
- ΗΠΑ-Βρετανία: Η Ουάσινγκτον ακυρώνει τους δασμούς σε βρετανικά φαρμακευτικά προϊόντα









