Αεροπορικές εταιρείες γρήγορα άλλαξαν τη διαδρομή των πτήσεών τους πάνω από το Ιράν, εξέτρεψαν τα αεροσκάφη τους σε άλλα αεροδρόμια ή τους ζήτησαν να επιστρέψουν στο σημείο αναχώρησής τους μετά την επίθεση που εξαπέλυσε το Ισραήλ κατά του Ιράν, σύμφωνα με ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων.
Το Ιράν έκλεισε τα αεροδρόμιά του στην Τεχεράνη, τη Σιράζ και την Ισφαχάν μετά την επίθεση και απομάκρυνε τα αεροσκάφη από το δυτικό τμήμα του εναερίου χώρου του για λίγες ώρες μετά την επίθεση, σύμφωνα με την ιστοσελίδα παρακολούθησης πτήσεων FlightRadar24.
Έως τις 07:45 ώρα Ελλάδας τα αεροδρόμια και ο εναέριος χώρος είχαν ξανανοίξει και οι ενημερώσεις για το κλείσιμό τους, που είχαν αναρτηθεί στη βάση δεδομένων της αμερικανικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας, είχαν αφαιρεθεί.
Πριν από το εκ νέου άνοιγμα των αεροδρομίων, η Flydubai δήλωσε ότι είχε ακυρώσει τις προγραμματισμένες για σήμερα πτήσεις προς το Ιράν. Μια από τις προηγούμενες πτήσεις της επέστρεψε στο Ντουμπάι, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Πτήση της Iran Air από τη Ρώμη στην Τεχεράνη εξετράπη στην Άγκυρα, σύμφωνα με το Flightradar 24.
Η Emirates, η Flydubai, η Turkish Air, η Wizz Air Abu Dhabi και η Belavia ήταν μεταξύ των αερομεταφορέων που συνεχίζουν να πετούν πάνω από το τμήμα του ιρανικού εναέριου χώρου που παρέμενε ανοικτό τις πρώτες ώρες μετά την επίθεση νωρίς σήμερα, σύμφωνα με τον ίδιο ιστότοπο.
«Παρακολουθούμε την κατάσταση στενά και θα κάνουμε αλλαγές στις διαδρομές των πτήσεών μας σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές», ανέφερε η Flydubai σε ανακοίνωση.
Το κλείσιμο του εναέριου χώρου και των αεροδρομίων στο Ιράν επιδείνωσε μια ήδη δύσκολη εβδομάδα για τις αεροπορικές εταιρίες που έχουν ως βάση τους τον Ντουμπάι ύστερα από τις βροχοπτώσεις ρεκόρ που σημειώθηκαν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Από την Τρίτη, 1.478 πτήσεις έχουν ακυρωθεί προς και από το Ντουμπάι, περίπου το 30% όλων των πτήσεων, σύμφωνα με το FlightRadar24.
Πολλές δυτικές και ασιατικές αεροπορικές εταιρίες ήδη απέφευγαν το Ιράν και τον εναέριο χώρο του πριν από την ισραηλινή επίθεση, που ήρθε μερικές ημέρες μετά την επίθεση του Ιράν με πυραύλους και drones κατά του Ισραήλ.
Η γερμανική Lufthansa παρέτεινε την Τετάρτη την αναστολή των πτήσεων προς την Τεχεράνη έως τα τέλη του μήνα, επικαλούμενη τις ανησυχίες για την ασφάλεια στην περιοχή. Η αυστραλέζικη Qantas Airways ανακοίνωσε σήμερα ότι αλλάζει τη διαδρομή των πτήσεων μεταξύ του Περθ και του Λονδίνου λόγω ανησυχιών για τη Μέση Ανατολή, προσθέτοντας μια στάση ανεφοδιασμού στη Σιγκαπούρη καθώς αποφεύγει τον ιρανικό εναέριο χώρο.
ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια λίστα με ψώνια 3.500 ετών σε μια απροσδόκητη ανακάλυψη
- Έλον Μασκ εναντίον Βρετανίας! Θα γίνει κάτι στους δρόμους ευρωπαϊκών πόλεων;
- Συναγερμός στην Ινδία για την αμοιβάδα που «τρώει» τον εγκέφαλο – 17 νεκροί
- «Αθήνα χωρίς Αυτοκίνητο»: Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου
- Στο Ντουμπάι οι γυναίκες νοιώθουν ασφαλείς να κυκλοφορούν μόνες τους το βράδυ, στη Δύση; vid
- Βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη θα συμμετάσχουν σε αποστολές πάνω από την Πολωνία
- Οι οκτώ ευρωπαϊκές πόλεις με τις καλύτερες δημόσιες συγκοινωνίες – Εκτός λίστας η Ελλάδα
- Σχέδιο δέκα ημερών για την ευλογιά των προβάτων στην Ελλάδα – Τι συζητήθηκε
- Στη φυλακή ο 42χρονος που κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και βιασμό
- Στη φυλακή οι 3 Αλβανοί για την απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Πυλαία – Κατασχέθηκαν όπλα, πυροκροτητές, κάνναβη
Κύρια Θέματα

















