«Αντισημιτικό κίνητρο» αποδίδεται στον 29χρονο άνδρα που επιτέθηκε και τραυμάτισε 26χρονο φοιτητή έξω από τη συναγωγή του Αμβούργου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο άνδρας, ο οποίος φορούσε στρατιωτική ενδυμασία και, όπως διαπιστώθηκε αργότερα, είχε στην κατοχή του έγγραφα με τη σβάστικα, επιτέθηκε στον νεαρό εβραίο φοιτητή χτυπώντας τον στο κεφάλι με φτυάρι σε μια «προφανώς αντισημιτική επίθεση», σύμφωνα με τη Sueddeutsche Zeitung και τη Ραδιοφωνία Βόρειας Γερμανίας (NDR). Ο τραυματισμός ήταν σοβαρός, ωστόσο ο 26χρονος είναι εκτός κινδύνου, ανακοίνωσε η Αστυνομία.
Ο δράστης συνελήφθη από τους αστυνομικούς οι οποίοι περιφρουρούσαν τη Συναγωγή, ενώ οι υπόλοιποι πιστοί που βρίσκονταν μέσα στο κτήριο, τιμώντας την Εορτή της Σκηνοπηγίας, μεταφέρθηκαν εγκαίρως σε ασφαλές σημείο.
Παρόμοια επίθεση είχε πραγματοποιηθεί και περίπου πριν από έναν χρόνο, μπροστά από συναγωγή στην πόλη Χάλε, όπου ένας 27χρονος νεοναζί σκότωσε δύο άτομα, ενώ, όπως ομολόγησε, σχεδίαζε να σκοτώσει δεκάδες εβραίους την ημέρα της γιορτής Γιομ Κιπούρ.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Στον εορτασμό του πρώτου χρόνου του Μουσείου «Σπίτι του Ελύτη» ο Ν. Δένδιας
- Βρετανία: Μόνο ένας άνδρας θεωρείται ύποπτος από την αστυνομία για την επίθεση σε τρένο
- Αυτά είναι τα καταστήματα ΕΛΤΑ που δεν θα λειτουργούν από αύριο Δευτέρα 3 Νοεμβρίου
- Τραγωδία στις ιταλικές Άλπεις: Πέντε Γερμανοί ορειβάτες σκοτώθηκαν από χιονοστιβάδα
- Η Τζένιφερ Λόρενς ζήτησε βοήθεια από το ChatGPT…για αυτό το λόγο
- Το “τσιουάουα” Βέλγιο απειλεί ότι θα ισοπεδώσει την…Ρωσία! Επικό βίντεο
- Στα Βορίζια Ηρακλείου μεταφέρθηκε η σορός του 39χρονου θύματος του μακελειού
- Η Χαμάς ανακοινώνει ότι θα παραδώσει τις σορούς 3 Ισραηλινών ομήρων απόψε στις 8 το βράδυ
- Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ζητάει ειδική αξιολόγηση του καταστήματος των ΕΛΤΑ επί της οδού Μητροπόλεως
- Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τις εξελίξεις του μακελειού στα Βορίζια









