Επίθεση αυτοκτονίας σε λεωφορείο που μετέφερε σωφρονιστικούς υπαλλήλους

Λεωφορείο που μετέφερε δημόσιους λειτουργούς στη μεγαλύτερη αφγανική φυλακή, στην Καμπούλ του Αφγανιστάν, έβαλε στο στόχαστρό του βομβιστής καμικάζι, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον επτά άνθρωποι.

Τουλάχιστον πέντε είναι οι τραυματίες από την επίθεση κατά ου λεωφορείου, που μετέφερε υπαλλήλους στη φυλακή Πουλ ι Σάρκι. Ο καμικάζι έφτασε κοντά στην πύλη της φυλακής αυτής πεζή.

Σύμφωνα με αφγανικά μέσα ενημέρωσης, στο λεωφορείο που προφανώς ήταν ο στόχος της σημερινής επίθεσης επέβαιναν γυναίκες, μέλη της δύναμης της φρουράς της φυλακής. Στη φυλακή Πουλ ι Σάρκι είναι έγκλειστοι εκατοντάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους δεκάδες μέλη του ισλαμιστικού ένοπλου κινήματος των Ταλιμπάν.

Δεν υπήρξε ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση, αν και, όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην πλειονότητα των περιπτώσεων την ευθύνη για τέτοιου είδους ενέργειες αναλαμβάνει το Ισλαμικό Κράτος.

Η πιο πρόσφατη έγινε τη Δευτέρα, όταν καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος μπροστά στην έδρα της εκλογικής επιτροπής, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και άλλοι έξι να τραυματιστούν.

(φωτογραφία αρχείου)

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...