Επιστρέφει και επίσημα στις ΗΠΑ ο πάστορας Μπράνσον

Στον δρόμο για τις ΗΠΑ βρίσκεται ο Άντριου Μπράνσον. Σπουδαία νίκη για τον ίδιο και την οικογένειά του, το σχόλιο του επικεφαλής του Συμβουλίου των ΗΠΑ για τον Νόμο και τη Δικαιοσύνη.

 

Στο αεροπλάνο για τις ΗΠΑ βρίσκεται ο πάστορας, Άντριου Μπράνσον, ο οποίος μετά από δύο χρόνια κράτησης, αφέθηκε ελεύθερος από τις τουρκικές αρχές.

«Το γεγονός ότι τώρα βρίσκεται στο αεροπλάνο για τις ΗΠΑ μπορεί να χαρακτηριστεί ως σπουδαία νίκη για τον ίδιο και την οικογένειά του» διαμήνυσε ο επικεφαλής του Συμβουλίου των ΗΠΑ για τον Νόμο και τη Δικαιοσύνη.

Ο Μπράνσον, ο οποίος επί δύο δεκαετίες διέμενε μόνιμα στην Τουρκία, συνελήφθη το 2016 με την κατηγορία της οργάνωσης του αποτυχημένου πραξικοπήματος. Σήμερα, μετά από δύο χρόνια, η τουρκική δικαιοσύνη ήρε τον κατ’ οίκον περιορισμό, όπως και την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Η υπόθεση του πάστορα είχε οδηγήσει στα άκρα τις διπλωματικές σχέσεις Άγκυρας-Ουάσιγκτον, με τη δεύτερη να προχωράει στην επιβολή αυστηρών δασμών και κυρώσεων εις βάρος της τουρκικής οικονομίας.

Σε γραπτή του δήλωση, προτού αναχωρήσει από την Τουρκία, ο Μπράνσον εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Ντόναλντ Τραμπ για τις προσπάθειες που κατέβαλε. «Αδημονώ να επιστρέψω στις ΗΠΑ και να είμαι μαζί με την οικογένειά μου» κατέληξε ο πάστορας.

(sputniknews)

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu