• Αρχική
  • Άρθρα
  • Επιστολή εν ενεργεία στρατιωτικών στον Μακρόν για την ισλαμοκρατούμενη Γαλλία: «Οδεύουμε σε εμφύλιο» – ΒΙΝΤΕΟ

Επιστολή εν ενεργεία στρατιωτικών στον Μακρόν για την ισλαμοκρατούμενη Γαλλία: «Οδεύουμε σε εμφύλιο» – ΒΙΝΤΕΟ

Προς αποσταθεροποίηση η Γαλλία;

2.000 εν ενεργεία στρατιωτικοί δημοσίευσαν στο συντηρητικό περιοδικό Valeurs Actuelles μία ανοικτή επιστολή προς τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, κατηγορώντας τον πως με τις ανεκτικές προς το Ισλάμ ενέργειές του οδηγεί τη Γαλλία σε εμφύλιο.

Η νέα επιστολή-προειδοποίηση έρχεται λίγο καιρό μετά από ακόμη μία ανοικτή επιστολή, μόνο που εκείνη αφορούσε στρατιωτικούς εν αποστρατεία.

Γαλλικά ΜΜΕ και κυβερνητικά στελέχη αυτή τη φορά δείχνουν -και με το δίκιο τους- πιο θορυβημένοι καθώς πίσω από τη νέα επιστολή υποτίθεται ότι κρύβονται εν ενεργεία αξιωματικού των Γαλλικών Ε.Δ.

Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση του Γάλλου Υπουργού Εσωτερικών, Gerald Darmanen:

«Μιλάμε για ανώνυμα άτομα. Αυτό είναι το θάρρος τους ; ανώνυμα; Όταν θέλετε να ασχοληθείτε με την πολιτική, παρουσιάζετε την υποψηφιότητά σας στις εκλογές. Εγώ όταν ήμουν δυσαρεστημένος με αυτό που συνέβαινε, πήγαινα στις κάλπες, και σε μια δημοκρατική χώρα, η επιλογή είναι η προσφυγή στον λαό, όχι όμως όπως φαίνεται για κάποιους στρατιωτικούς. Πόσο γελοία είναι αυτή η “γενναία” κοινωνία, η οποία δίνει φωνή σε ανώνυμους ανθρώπους;»

Στην επίμαχη επιστολή γίνονται αναφορές στη γιγάντωση του Ισλάμ εντός της Γαλλίας, ενώ αφήνουν ξεκάθαρες υπόνοιες πως ο στρατός θα βγει μπροστά προκειμένου να τηρήσει την τάξη:

«Οι εν αποστρατεία ανώτεροι μας είχαν απόλυτο δίκιο, διότι όντως βλέπουμε βία στις πόλεις μας, βλέπουμε ορισμένες κοινότητες να κυριαρχούν στο δημόσιο τομέα με την παρουσία τους, βλέπουμε το μίσος ενάντια στη Γαλλία και στην ιστορία της να γίνεται ο κανόνας.

Θα υπάρξει πιθανότατα εμφύλιος πόλεμος στη χώρα και στην περίπτωση αυτή ο στρατός θα επιχειρήσει να διατηρήσει την τάξη. Οι υπογράφοντες παρέμειναν ανώνυμοι επειδή, όπως και οι υπογράφοντες της προηγούμενης επιστολής, διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο νομικών κυρώσεων από τα στρατοδικεία».