ο Βλαντίμιρ Πούτιν επιδιώκει κυρίως να αποσπάσει την προσοχή της ΕΕ από την Ουκρανία και θέλει να την υποχρεώσει να παραιτηθεί από τη βοήθεια προς το Κίεβο, δήλωσε ο Εσθονός πρωθυπουργός Κρίστεν Μίχαλ στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Ο Ρώσος πρόεδρος “Πούτιν θέλει να μιλάμε για εμάς, όχι για την Ουκρανία, να μην βοηθάμε την Ουκρανία, να μην αποκρούσουμε τη Ρωσία στην Ουκρανία. Επομένως αυτό είναι αρκετά σαφές”, εξήγησε σε συνέντευξη στο Γαλλικό Πρακτορείο από την Κοπεγχάγη, παραμονή της συνόδου κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Για τον Μίχαλ, πίσω από αυτή τη σειρά περιστατικών, η Ρωσία ενεργεί κυρίως με ένα μόνο κίνητρο: να αναγκάσει την Ευρώπη να επαναπροσδιοριστεί και να απομακρυνθεί από την Ουκρανία, της οποίας έχει γίνει ο κύριος στρατιωτικός και οικονομικός υποστηρικτής μετά την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.
Η Μόσχα βάζει το εξής στοίχημα: “Όλοι θα πρέπει να επικεντρωθούν περισσότερο στα δικά τους προβλήματα, τα εσωτερικά θέματα, τα δικά τους σύνορα κ.ά. και να μην σκέφτονται την Ουκρανία και τη Ρωσία”, εξήγησε.
Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Παγκόσμια ημέρα καφέ: Πονοκέφαλος για τους Έλληνες καταναλωτές η άνοδος των τιμών και οι φόροι
- Πληθωρισμός τροφίμων: Αυτά φέρονται να ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση
- Η σημασία της έγκαιρης δράσης για τα καρδιαγγειακά νοσήματα
- Ο Έρικ Ντέιν στέλνει δυνατό μήνυμα μετά από εμφάνιση σε αναπηρικό καροτσάκι εν μέσω μάχης με την ALS
- Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Νέα κακοκαιρία με ισχυρές βροχές, καταιγίδες ακόμη και χαλαζοπτώσεις
- Στρατιωτικός διοικητής του Ιράν λέει ότι η εμβέλεια των πυραύλων μπορεί να αυξηθεί
- Χανιά: Χειροπέδες σε δύο αλλοδαπούς για ληστεία
- Στ. Καλπάκης: «Όχι στο 13ωρο εργασίας – Αύξηση μισθών με συλλογικές συμβάσεις»
- Η Κάι Τραμπ πουλάει φούτερ με φόντο τον Λευκό Οίκο και την “κράζουν”, vid
- Αυτά έθεσαν υπό έλεγχο οι Ρώσοι τον Σεπτέμβριο