Επικεφαλής Ενέργειας της Γερμανικής Βουλής: «ΧΑΡΑΚΙΡΙ οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας»

Άργησαν μερικούς μήνες, αλλά κάποιοι αρχίζουν να το καταλαβαίνουν.

«Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας αποδείχθηκαν σοβαρό λάθος», γράφει ο Klaus Ernst, επικεφαλής της Επιτροπής Ενέργειας και Κλίματος της Bundestag, σε άρθρο για την Berliner Zeitung παραδεχόμενος έτσι την πρώτη ουσιασιαστική ήττα της Δύσης στον πόλεμο την Ουκρανίας.


«Οι ενεργειακές κυρώσεις κατά της Ρωσίας αποδείχθηκαν σοβαρό λάθος!


Μια μεγάλη ύφεση είναι αναπόφευκτη. Η απειλή για τον ενεργειακό εφοδιασμό της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης είναι χαρακίρι, βλάπτει τους πολίτες και τη βιομηχανία και δεν βοηθά την Ουκρανία με κανέναν τρόπο», έγραψε ο πολιτικός .

Πρόσθεσε ότι κανείς στη Γερμανία δεν θα μπορέσει να επιβιώσει τον ερχόμενο χειμώνα χωρίς απώλειες.


Κατά τη γνώμη του, ήδη τώρα, λόγω του υψηλού πληθωρισμού που προκαλείται από την αύξηση των τιμών της ενέργειας, όχι μόνο τα άτομα με χαμηλό εισόδημα φοβούνται να δουν μια επιταγή σε ένα βενζινάδικο ή σε ένα σούπερ μάρκετ.


Ο Ernst πιστεύει ότι η Ρωσία, ως εξαγωγέας ενέργειας, επωφελείται από τις υψηλότερες τιμές και έχει ήδη βρει νέες ευκαιρίες να προμηθεύει την Ινδία και την Κίνα.


Επιπλέον, ζήτησε την έναρξη του Nord Stream 2 και να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Μόσχα, προκειμένου να αποτραπεί ένα πιθανό «ζεστό» φθινόπωρο και κρύος χειμώνας.


Οι Γερμανοί αποδοκίμασαν τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας για τα λόγια του σχετικά με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

(bankingnews – φωτο:pixabay)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί