• Αρχική
  • Άρθρα
  • Έπεται στρατιωτική εισβολή; Τραμπ: Ο χρόνος για διάλογο τέλειωσε, θα τερματίσουμε με κάθε τρόπο την δικτατορία Μαδούρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Έπεται στρατιωτική εισβολή; Τραμπ: Ο χρόνος για διάλογο τέλειωσε, θα τερματίσουμε με κάθε τρόπο την δικτατορία Μαδούρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετρημένες φαίνεται πως είναι οι μέρες της πολιτικής εξουσίας του Νικολάς Μαδούρο...

Πριν δύο ημέρες, ο Εθνικοδεξιός πρόεδρος των ΗΠΑ, υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα, με το οποίο επιβάλλει πάγωμα στους πόρους της κυβέρνησης Μαδούρο. Να σημειώσουμε πως αυτή είναι η πρώτη φορά μετά από 30 τουλάχιστον χρόνια, που οι ΗΠΑ προχωρούν σε εξ ολοκλήρου δέσμευση περιουσιακών στοιχείων μιας κυβέρνησης στο Δυτικό Ημισφαίριο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αμερικανός σύμβουλος ασφάλειας, Τζον Μπόλτον, απηύθυνε έκκληση, για αυστηρότερη διεθνή δράση κατά του Μαδούρο. Ο Λευκός Οίκος παράλληλα, διαμήνυσε πως οι ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσουν όλα τα κατάλληλα μέσα για να τερματίσουν τη δικτατορία Μαδούρο.

Ο Μπόλτον, σε σύνοδο κορυφής για τη Βενεζουέλα, τόνισε πως οι αρχές των ΗΠΑ θα στοχεύουν πλέον και θα επιβάλουν κυρώσεις σε οποιονδήποτε στηρίζει την κυβέρνηση Μαδούρο. «Στέλνουμε ένα μήνυμα σε τρίτα μέρη που θέλουν να συναλλάσσονται με το καθεστώς Μαδούρο: να προχωρήσετε με ιδιαίτερη προσοχή», είπε χαρακτηριστικά.

Κατηγόρησε επίσης τον αριστερό πρόεδρο της Βενεζουέλας, ότι προσποιείται ότι διαπραγματεύεται με την αντιπολίτευση, απλά για να κερδίσει χρόνο.«Ο χρόνος για διάλογο τελείωσε. Τώρα είναι η ώρα για δράση», τόνισε, προσθέτοντας πως «ο Μαδούρο βρίσκεται στο τέλος του».

Η Wall Street Journal υπογραμμίζει πως αυτά είναι τα πρώτα μέτρα ενός συνολικού οικονομικού εμπάργκο των ΗΠΑ εναντίον της Βενεζουέλας, με σκοπό να την φέρει στο ίδιο επίπεδο με χώρες όπως η Συρία, το Ιράν, η Κούβα και η Β.Κορεά.

«Όλα τα περιουσιακά στοιχεία και ιδιοκτησιακά συμφέροντα της κυβέρνησης της Βενεζουέλας που βρίσκονται στις ΗΠΑ (…) δεσμεύονται και δεν μπορούν να μεταφερθούν, να διατεθούν εμπορικά, να εξαχθούν, να αποσυρθούν ή να τύχουν οποιασδήποτε άλλης συναλλαγής», αναφέρεται στο εκτελεστικό διάταγμα.

«Η δικτατορία του Νικολάς Μαδούρο πρέπει να τελειώσει, ώστε η Βενεζουέλα να έχει ένα σταθερό, δημοκρατικό και ευήμερο μέλλον», υπογράμμισε στην ανακοίνωσή της η αμερικανική προεδρία. «Όπως έχει εξηγήσει με σαφήνεια η κυβέρνηση Τραμπ: όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι».

Υπενθυμίζουμε, πως ο Εθνικοδεξιός πρόεδρος των ΗΠΑ, δεν έχει αποκλείσει την στρατιωτική επέμβαση αν και εφόσον χρειαστεί ενώ με κάθε ευκαιρία τονίζει, όπως διαβάσατε παραπάνω, πως ΟΛΕΣ οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι!

Αναμένουμε τις εξελίξεις επί του θέματος.

(φώτο: Pexels)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •