Επαναπατρίζονται σοροί Αμερικανών στρατιωτών από τη Βόρεια Κορέα

Μεταφέροντας 55 σκεπασμένα με τη σημαία φέρετρα, μεταγωγικό αεροσκάφος από τη Βόρεια Κορέα προσγειώθηκε σήμερα στη Νότια.

 

Πρόκειται για Αμερικανούς στρατιώτες πεσόντες κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Κορέας, οι σοροί των οποίων παραδόθηκαν στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ από τις στρατιωτικές αρχές της Βόρειας Κορέας.

Κατά την προσγείωση στην αεροπορική βάση Οσάν, το αεροσκάφος υποδέχτηκαν Αμερικανοί στρατιωτικοί για επίσημη τελετή.

Η παράδοση των σορών- ο συνολικός αριθμός τους δεν έχει γίνει γνωστός- είναι το πρώτο βήμα από την πλευρά της Πιονγιάνγκ για την εφαρμογή της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν στη συνάντησή τους στη Σιγκαπούρη στις 12 Ιουνίου.

«Σήμερα, ο Κιμ Γιονγκ Ουν κάνει εν μέρει πράξη τη δέσμευσή του στον Πρόεδρο για τον επαναπατρισμό των πεσόντων Αμερικανών στρατιωτικών. Μας ενθαρρύνουν οι ενέργειες της Βόρειας Κορέας και η αλληλουχία ενεργειών που ευνοούν τις θετικές αλλαγές» τονίζεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

«Έπειτα από τόσα πολλά χρόνια, αυτή θα είναι μια εξαιρετική στιγμή για τόσες οικογένειες. Ευχαριστίες στον Κιμ Γιονγκ Ουν» έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu