Επαίτης Ζελένσκι σε Δύση: Θέλω περισσότερα όπλα…

Περισσότερα όπλα ζήτησε να σταλούν στη χώρα του ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετά τα ρωσικά πυραυλικά πλήγματα τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή που είχαν σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 25 άμαχοι στην Ουκρανία.

«Αντιαεροπορική άμυνα, σύγχρονη αεροπορία, χωρίς την οποία η αντιαεροπορική άμυνα είναι αδύνατη, πυρομαχικά, τεθωρακισμένα. Όλα αυτά είναι απαραίτητα για να εγγυηθούμε την ασφάλεια των πόλεών μας, των χωριών μας, στην ενδοχώρα και στην πρώτη γραμμή», είπε ο κ. Ζελένσκι χθες βράδυ.

Ο ουκρανός πρόεδρος αναφέρθηκε σε 23 νεκρούς στο πλήγμα στην πόλη Ούμαν τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, καθώς και για μια νεαρή μητέρα και την 3χρονη κόρη της που σκοτώθηκαν στην Ντνίπρο. «Μόνο το απόλυτο κακό μπορεί να εξαπολύσει τέτοια τρομοκρατία εναντίον της Ουκρανίας», είπε ο κ. Ζελένσκι προσθέτοντας πως τον ικανοποιεί η ενότητα στην Ευρώπη για το ότι οι υπεύθυνοι πρέπει «να τιμωρηθούν».

Πιέσεις και στη Γερμανία
Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στη Γερμανία ζητεί το Βερολίνο να στείλει στον στρατό της χώρας του πιο ισχυρά οπλικά συστήματα για να τα χρησιμοποιήσει εναντίον αυτού της Ρωσίας, την ώρα που οδεύουν προς ολοκλήρωση οι προετοιμασίες για την αντεπίθεση με την οποία η ουκρανική ηγεσία λέει πως θα ανακτήσει εδάφη που έχουν κυριεύσει ρωσικά στρατεύματα.

«Το πιο επείγον είναι να σταλούν περισσότερα αντιαεροπορικά συστήματα, όπως τα Iris-T, Patriot και Gepard. Για τη σχεδιαζόμενη αντεπίθεση, θα χρειαστούμε κι άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, άρματα μάχης και συστήματα του πυροβολικού, καθώς και πυρομαχικά μακρού βεληνεκούς το συντομότερο», δηλώνει ο πρεσβευτής Ολεξίι Μακέγεφ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στα μέσα ενημέρωσης του ομίλου Funke.

Σύμφωνα με τον πρεσβευτή, η ασφάλεια της Ευρώπης εξαρτάται από την ταχύτητα και την ποσότητα των όπλων και των πυρομαχικών που θα παραδώσει στην Ουκρανία. «Η ήττα της Ρωσίας είναι εγγύηση της φυσιολογικής ζωής στην Ευρώπη», επιχειρηματολογεί.

Ο ουκρανός διπλωμάτης εξαίρει τις παραδόσεις που έχει κάνει το Βερολίνο μέχρι τώρα. «Είμαι ικανοποιημένος που η Γερμανία εμπλέκεται πλήρως, μαζί με τους εταίρους [σ.σ. της] στο NATO, στον σχεδιασμό της βοήθειας στην Ουκρανία με πολύ στρατηγικό και μακροπρόθεσμο τρόπο. Αυτό είναι το είδος της αδιάκοπης διαδικασίας που χρειαζόμαστε για να καταφέρουμε επιτυχίες στα μέτωπα».

(φωτο:intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί