• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ενστάσεις του Αμερικανού ΥΠΕΞ για την αποστολή ρωσικών Tu-160 στη Βενεζουέλα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενστάσεις του Αμερικανού ΥΠΕΞ για την αποστολή ρωσικών Tu-160 στη Βενεζουέλα (ΒΙΝΤΕΟ)

Νωρίτερα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο ανέφερε ότι η Ρωσία και τη Βενεζουέλα έχουν «δύο διεφθαρμένες κυβερνήσεις», οι οποίες «σπαταλούν δημόσιους πόρους».

 

Για διαφθορά κατηγορεί τη Βενεζουέλα και τη Ρωσία ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας εκφράζοντας ενστάσεις για την αγοραπωλησία των Tu-160.

Οι παρατηρήσεις του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο σχετικά με την αποστολή των ρωσικών αεροσκαφών στη Βενεζουέλα δεν είναι συνακόλουθες με το ρόλο του ως κορυφαίο διπλωμάτη των ΗΠΑ, δήλωσε το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών την Τρίτη, σύμφωνα με το Sputnik.

«Στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για ένα δημόσιο πρόσωπο, επομένως μια τόσο ξεκάθαρη παραβίαση των κανόνων της διπλωματικής εθιμοτυπίας δεν μπορεί να θεωρηθεί ένα αποδεκτό επεισόδιο. Οι δηλώσεις του υπουργού είναι απαράδεκτες, για να μην αναφέρουμε εντελώς αντιεπαγγελματικές, δήλωσε μεταξύ άλλων το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Νωρίτερα, ο Πομπέο τουίταρε για «τη Ρωσία που στέλνει τα βομβαρδιστικά της στη Βενεζουέλα «καλώντας το ρωσικό και τον λαό της Βενεζουέλας «να αναλάβουν τη δράση» για αυτό «που είναι: δύο διεφθαρμένες κυβερνήσεις που σπαταλούν δημόσια κονδύλια ενώ οι άνθρωποι τους υποφέρουν».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ θεώρησε τους ισχυρισμούς του Πομπέο «πολύ σοβαρή κατηγορία» και τόνισε ότι ήταν «απολύτως ακατάλληλη».