“Είμαστε ανοικτοί στην κριτική, όμως, για να είμαστε ειλικρινείς, δεν εκτιμούμε τον τόνο με τον οποίο διατυπώθηκε”, είπε ο Λαρς Λόκε Ράσμουσεν σε βίντεο στα αγγλικά που ανέβηκε στην πλατφόρμα X. “Δεν απευθύνονται με αυτόν τον τρόπο σε στενούς συμμάχους, και εξακολουθώ να θεωρώ πως η Δανία και οι ΗΠΑ είναι στενοί σύμμαχοι”, πρόσθεσε.
Σε επίσκεψη που πραγματοποίησε χθες στη μοναδική αμερικανική βάση στη Γροιλανδία, ο Τζέι Ντι Βανς εκτίμησε πως η Δανία “δεν έκανε καλή δουλειά για τον λαό της Γροιλανδίας”, προσάπτοντάς της ιδιαίτερα ότι δεν επένδυσε αρκετά στο τεράστιο νησί της Αρκτικής το οποίο διεκδικεί ο Ντόναλντ Τραμπ.
“Η αμυντική συμφωνία του 1951 προσφέρει στις Ηνωμένες Πολιτείες πολλές δυνατότητες ώστε να έχουν μια πολύ πιο ισχυρή παρουσία στη Γροιλανδία. Εάν αυτό είναι που επιθυμείτε, ας το συζητήσουμε”, απάντησε ο Δανός υπουργός αναφερόμενος στο κείμενο που διέπει την αμερικανική παρουσία στη Γροιλανδία.
Το 1945, οι Ηνωμένες Πολιτείες διέθεταν 17 στρατιωτικές βάσεις και εγκαταστάσεις στη Γροιλανδία, με χιλιάδες στρατιώτες, είπε.
“Μπορούμε να κάνουμε περισσότερα, πολύ περισσότερα στο υπάρχον πλαίσιο”, πρόσθεσε.
ΑΠΕΜΠΕ – EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών για το 2026 στον Δήμο Θεσσαλονίκης
- Ρωσικές δυνάμεις αναφέρουν πως διατηρούν υπό πλήρη έλεγχό την πόλη Κουπιάνσκ
- Δεν μπορεί να αγνοούνται αυτές οι φωνές στην Ευρώπη και να ακούγονται μόνο όσες θέλουν πόλεμο
- Στα “λευκά” η Νέα Υόρκη λίγο πριν τα Χριστούγεννα – Σπάνιες εικόνες με το Central Park καλυμμένο με χιόνι
- Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Το τέλος των τριών ευρώ, δεν σταματά τη λαίλαπα των ασιατικών πλατφορμών
- “Stranger Things”: Τα πιο σκοτεινά μυστικά του Χόκινς στο νέο τρέιλερ- “Τίποτα δεν έχει τελειώσει”
- Τρίνινταντ και Τομπάγκο: Άδεια στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ να χρησιμοποιούν τα αεροδρόμια της χώρας
- Ρεκόρ βροχοπτώσεων «ζωντάνεψε» μια εξαφανισμένη λίμνη στην Κοιλάδα του Θανάτου – Δείτε εικόνα
- Νέα δημοσκόπηση: Διατηρεί σταθερά την διαφορά από το δεύτερο κόμμα η ΝΔ
- ΗΠΑ: Απετράπη βομβιστική επίθεση με προγραμματισμένη αφετηρία την παραμονή Πρωτοχρονιάς









