Ενοχλημένος με τους Ευρωπαίους ο Ζελένσκι: «Είναι απαράδεκτοι…»

O Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε την Ευρωπαική Ένωση να επισπεύσει τις παραδόσεις πυρομαχικών και να άρει τους «απαράδεκτους» και «σκληρούς» ευρωπαϊκούς περιορισμούς στις ουκρανικές εξαγωγές σιτηρών.

Αναφορικά με τα πυρομαχικά, ο Ζελένσκι ευχαρίστησε την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την απόφαση να παραχωρηθούν στην Ουκρανία «ένα εκατομμύριο οβίδες» αλλά επέμενε στην αναγκαιότητα να παραδοθούν πιο γρήγορα. «Τις έχουμε ήδη ανάγκη στο πεδίο της μάχης», δήλωσε.

Αναφορικά με τα ουκρανικά σιτηρά, επανέφερε στο τραπέζι το θέμα των ευρωπαϊκών περιορισμών στις εξαγωγές.

«Κάθε περιορισμός στις εξαγωγές μας είναι απολύτως απαράδεκτος τώρα διότι ενισχύει τις δυνατότητες του (Ρώσου) επιτιθέμενου», δήλωσε ο Ζελένσκι ενώπιον δημοσιογράφων.

«Αναμένουμε από την ΕΕ την άρση όλων των περιορισμών το συντομότερον δυνατόν», συνέχισε, λέγοντας ότι τα μέτρα είναι σκληρά και έχουν χαρακτήρα προστατευτισμού.

«Εν καιρώ πολέμου, δεν μπορούν παρά να απογοητεύουν», είπε, στοχοθετώντας έτσι τις πέντε χώρες που αφορά αυτό –την Πολωνία, την Σλοβακία, την Ουγγαρία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Εδώ και πολλές εβδομάδες, επικρατεί τεταμένο κλίμα μεταξύ του Κιέβου και των χωρών αυτών.

(φωτο:intime)

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί