• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • Ένας διαφορετικός «φορολογικός παράδεισος»: Το χωριό στη Γαλλία όπου… κατάργησαν τους φόρους

Ένας διαφορετικός «φορολογικός παράδεισος»: Το χωριό στη Γαλλία όπου… κατάργησαν τους φόρους

Ποια δημοτικά τέλη και ποιος ΕΝΦΙΑ; Σ' αυτό το χωριό πάνω στα γαλλοισπανικά σύνορα, οι κάτοικοι πήραν την απόφαση να καταργήσουν την φορολογία. Πως;

Το χωριό είναι τόσο πλούσιο που δεν χρειάζεται να φορολογεί τους κατοίκους.

Το χωριό «Le Perthus » έχει ένα μοναδικό επιχειρηματικό μοντέλο. Παρά τους μόνο 586 κατοίκους του, από τα τέλη στάθμευσης κερδίζει πάνω από 700 χιλιάδες λίρες ετησίως – που ισοδυναμούν με σχεδόν 1.200 λίρες ανά κάτοικο.

Πεζοί οι κάτοικοι επισκέπτονται την Ισπανία για να προμηθευτούν τρόφιμα, οικιακά είδη και ρούχα που είναι σαφώς φθηνότερα από τη Γαλλία.
Το δημοτικό συμβούλιο του Le Perthus ανακοίνωσε ότι έχει πλεόνασμα πάνω από ένα εκατομμύριο λίρες στο ταμείο του ενώ οι τρέχουσες δαπάνες είναι ελάχιστες. Ως εκ τούτου,οι αρμόδιες αρχές του χωριού ανακοίνωσαν ότι οι κάτοικοι δεν χρειάζεται να φορολογούνται. Η αφθονία πόρων που δεν χρησιμοποιούνται τους δικαιολογεί.

Ο Αντρέ Πεζιαρντί, επικεφαλής της Υπηρεσίας Ελέγχου δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η τοπική φορολογία θα πρέπει να μειωθεί στο μηδέν για τους φόρους ιδιοκτησίας».

Η Μαρίν Ρουάρ Λακάν, δήμαρχος από τον κεντρώο χώρο , δήλωσε ότι οι σύμβουλοι είχαν μπλοκάρει προτάσεις για ένα νέο παιδικό πάρκο, ένα ιατρικό κέντρο, μια βιβλιοθήκη και άλλα έργα.

«Τα τελευταία δύο χρόνια, υπάρχουν δύο δημοτικοί σύμβουλοι από την αντιπολίτευση που ψηφίζουν κατά των σχεδίων και έτσι δεν μπορούμε να κάνουμε επενδύσεις για την κοινότητα».

Η τελική απόφαση για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και των δημοτικών τελών εναπόκειται στη Νομαρχία . Φέτος οι κάτοικοι όφειλαν να πληρώσουν πάνω από 320 χιλιάδες λίρες σε ΕΝΦΙΑ και όταν άκουσαν τα ευχάριστα νέα δεν έκρυψαν τη χαρά τους.

«Απλά δεν χρειάζεται να συνεχίσουμε να πληρώνουμε», δήλωσε ο Μισέλ, ένας τοπικός επιχειρηματίας.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu