Ένας 22χρονος Ρώσος πίσω από δέκα θανάτους της «Μπλε Φάλαινας»! (ΦΩΤΟ)

Ένας 22χρονος Ρώσος συνελήφθη από τη ρωσική αστυνομία ως ο ιθύνων νους του παιχνιδιού Μπλε Φάλαινα, ενός παιχνιδιού που συνδέεται με την αυτοκτονία 130 εφήβων από το Νοέμβριο 2015 έως τον Απρίλιο 2016.

 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Νικίτα Νεαρόνοφ, όπως είναι το όνομα του 22χρονου εξπέρ σε θέματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, ερευνάται γιατί ώθησε στο θάνατο δέκα ανήλικα κορίτσια.
Σε δύο από τις δέκα περιπτώσεις τα φερόμενα ως θύματα του 22χρονου, ηλικίας 14 και 17 ετών, επέζησαν ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ποια ήταν η τύχη των άλλων οχτώ κοριτσιών.

Ο Νεαρόνοφ φέρεται να εντόπιζε ευάλωτα κορίτσια τα οποία στη συνέχεια καλούσε να κάνουν ό,τι τους έλεγε «σε 24ωρη βάση από το σπίτι ή τη δουλειά» με τις ενέργειες που απαιτούσε να οδηγούν στην αυτοκτονία, όπως είπε αστυνομική πηγή.

Κατά τις ίδιες πηγές η ενασχόλησή του με το θανατηφόρο αυτό παιχνίδι ήταν το χόμπι του καθώς ο ίδιος εργάζεται ως οικονομικός αναλυτής.

Η αστυνομία έδωσε, μάλιστα, δύο φωτογραφίες του 22χρονου από επαφές που είχε με κορίτσια προκειμένου να συγκεντρώσει περισσοτερες πληροφορίες για την αρρωστημένη δράση του.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu